~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, January 25, 2012

koleksi duit part 2

assalamualaikum

alops kawan-kawan ada sihat ka?hehe.okeh dah nak buat entry koleksi duit part 2 lak. kali ni semuanya pasal duit syiling yang pernah ada dalam koleksi bank negara malaysia.tapi xsemua la yang ada.sebahagian sahaja yang dapat aku tunjukkan.owh jangan tanya aku mana aku dapat koleksi-koleksi ni sebab itu adalah rahsiaaa ^_^
cekidaut!!

 syiling baru yang lebih ringan.sori duit 50 sen xde.tapi saiz duit ni sangat kecik
1 sen yang ntah ada ntah idak lagi dan juga duit rm 1 sempena 30 tahun merdeka
sempena sukan sea xv
rm 1 sempena asian games
rm 1 dengan wajah tunku abdul rahman
sempena rancangan malaysia ketiga
wajah tun hussein onn sempena rancangan malaysia ke 4
annual conference
ulang tahun JUPEM
sempena world wide fund (WWF).comel panda itu 
ulang tahun parlimen
bunga raya bunga kebangsaan
nampak tak kat duit tu tulis commisioners of  currency malaya.agaknya la.haha yang belakang lak pic king george  vi
ni plak malaya and british borneo.agaknya masa ada omputeh kat malaysia dulu kot.
p/s : nantikan part 3 untuk syiling dari negara lain

4 comments:

pisau belati said...

wah.....banyaknya koleksi duit syiling malaysia...

maisarah sarah said...

hehe tapi pic nya banyak yang xberapa jelas.huhu.

tggu part 3 lak ye utk syiling dr luar

pisau belati said...

maaf,jika terdapat kekeliruan di sini.
blog pisau belati dan monolog dalaman adalah dua orang yang berbeza.

dua blog doa orang
tapi ownernya aku "pisau belati"
"monolog dalaman" hanya datang untuk menumpang teduh di sudut itu.

maisarah sarah said...

owh mcm tu.hehe.tp dua2 nya sama2 misteri.i like.hehe.kisah hidup penulis tanpa dpt dibayangkan sang penulisnya.terbaekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...