~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Sunday, January 29, 2012

kalo dia dah transform jadi besar habisla cerita

assalamualaikum

hye bloggers!!entry kali ni leh dikatakan mendapat inspirasi dari blogger osman yusoef dari entry doraemon yang dia kata legend tu.haha

okeylah, ramai yang pernah tengok cerita detective conan kan.xkisah la yang dalam bahasa melayu or jepun.tapi aku lagi suka bahasa melayu sebab aku xsuka dengar bahasa jepun.serabut je aku dengar deme cakap.haha boleh gitu? detective conan ni pernah jadi cerita feveret aku masa zaman-zaman aku menganggur lepas habis study dulu.

aku rasa ramai yang layan cerita conan ni tau yang dia asalnya adalah pelajar sekolah tinggi yang bernama shinichi tapi telah di transform kan menjadi kecik oleh geng gagak hitam (agaknyalah). maka lepas tu dia pun menukar identiti nya kepada conan edogawa dengan bantuan professor agasa dan stay kat umah encik mouri dan aweknya ran.


so bukan tu yang aku nak citer sebenarnya. ada ramai yang selalu cakap "bila la si conan ni nak besar" masa tengah tengok cerita tu.and soalan tu dah tentu la daripada orang dewasa yang terpaksa layan cerita tu kan. akak serumah dan alang aku dulu pun pernah tanya dekat aku baru-baru ni.jawapan aku adalah "kalo dia dah jadi besar balik habis la cerita tu.xde dah la cerita conan.dah sah-sah tajuk cerita pun detective conan bukan nya shinichi".

betul x?haha walau pun conan dah settle kan macam-macam kes dan selalu hampir berjumpa dengan kumpulan gagak hitam tu tapi dia still xberjaya nak dapatkan formula untuk transform kan dia dan haibara menjadi dewasa semula. ingat suka-suka ke dia buat citer tu jadi panjang berjela macam tu.sampaikan bila diaorang dah jumpa geng tu je mesti ada benda jadi.perkara biasa la tu  ^_^

pape pun dulu aku teruja dan minat conan sebab dia pandai settle kan kes.tapi bila dah lama-lama tengok aku rasa biasa je cerita tu.bila ending nak settle kes je mula la penjenayah ngelat kata bukan dia yang bunuh la pe la.pehtu tetiba lepas conan tunjuk bukti bagai, ayat yang selalu keluar mesti "ya!memang saya yang bunuh dia sebab...."haha betul kan.sape yang rajin tengok cerita tu mesti tau.

so itu je yang aku nak bagi tau.main point dia sebenarnya just 'kalau conan tu dah bertukar jadi besar balik maka cerita pun tamat la'. itu je.haha tapi leh pulak aku buat entry berjela kan.gasak la

p/s : sekarang suka tengok boboiboy dan pororo ^_^

2 comments:

Anonymous said...

Gagak hitam?
Bukan nama geng tu organisasi hitam ke?
Aku minat conan sampai sekarang sebab adegan banyak character baru fbi, CIA dan yang paling bestari pencuri Kaito kid....

maisarah sarah said...

eh entah ek.xingat lah plak.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...