~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Thursday, December 30, 2010

~ syabas Malaysia ~

wahhhh arini sgt2 hepi plus terharu plus bangga plus ceria.hehehe suma nya bola punya pasal....excited aku smpaikan dh mcm org gila sorak sorg2 kat umah ni ha....mana xnya kau.pertandingan bola sepak aff suzuki dijuarai oleh malaysia dengan aggregat 4-2...banyak kan3..... tu la dulu aku suka kata ala bola sebijik pun nk rebut2..beli la sorg satu.kali ni ha amik ko...beriya sgt aku tgk bola...apasal ek aku excited sgt tgk bola????sbb pemain2 nya ensem kah?disbbkan kehebatan mereka kah??atau disebabkan k.rajagobal yg cute???hehehe.aku pn xtau...jnji arini malaysia menang...mula2 tgk bola tu agak cuak gak la sbb pemain indon nmpk mcm cergas sesangat, tp apa ada hal.aku tetap yakin malaysia leh jd johan coz kita ada bekalan yg selesa 3-0.pehtu kita ada keeper yg sgt2 bagus iaitu khairul fahmi.kita gak ada pemain pertahanan yg sgt2 cemerlang spt muslim ahmad,asraruddin putra,sabre mat abu dan fadhli shas. selain tu ada gak kapten safiq rahim, pemain tgh amar rohidan, pemain sayap kiri dan kanan s.kunalan yg org2 indon kata kononnya diimport dr india dan ashaari samsuddin. dan yg plg penting gandingan penyerang malaysia norshahrul idlan talaha dan mohd safee sali..xdilupakan pemain simpanan yg msk masa suku masa kedua tadi amri yahyah, izzaq faris dan razman..hurmmm sumanya bgus2...tp kalo ada amirulhadi ngan mahali msa game td pn best gak..tp nk wat cmne mereka direhatkan smntra...yg mahali ni pn org indon kata pemain import dr indonesia....dimanakah ciri2 indonesia yg ada pada mahali tu.hahaha.klaar la diaorg nih....tp yg plg best bila pengadil dr australia tu berjaya menjadi pengadil yg adil.xmcm benjamin william iaitu pengadil dr australia yg mengadili game sukan asia baru2 ni yg bermurah hati bg byk sgt kad kat pemain malaysia....
kejayaan milik MALAYSIA.terima kasih atas kerja keras mereka
kejayaan selepas bola berjaya dimasukkan ke dlm gol
sgt2 gembira



wuhuuu dan yg plg aku rsa kelakar sgt2 bila kalo xsilap aku pemain2 kita ni kna gi pdng naik kete kebal.wah dh mcm nk gi perang nih.pdhal nk gi main bola je.tmbh wat klakar bila pengulas sukan yg kat studio tu kata harap2 msia xbawak balik piala naik kete kebal pas abis ni.hehehe....tp mmg game td mencemaskan btl la....bape kali indon nk sumbat gol tp berjaya diselamatkan oleh mr muscle kita khairul fahmi.kalo xaku rsa dh berpuluh dh gol diaorg...kalau la pemain2 kita ni mng sbb laser dlu kan knpa indon xleh kc gol msa spruh ptama game mula.btol x??musykil lak aku....ha bru teringat..sebut2 isu laser nih.msa mula2 game td aku nmpk ada chya laser kat muka khairul fahmi.mula2 aku igt mata aku ni slh nmpk.pastu ag skali aku nmpk.yg ni mmg terang2 nya chya laser...smpai kan pengulas sukan pn nmpk.agknya ultraman pn berminat kot nak main bola sepak.....tp kita profesional xde nak sruh stop game bagai mcm si markius tu bt.hurmmm tp lepas tu agak mengecewakan bila indon berjaya menjaringkan gol kedua setelah puas diasak oleh pemain2 kita dkt2 ngan pintu gol.dan tmbh mengecewakan bila gol tu msk slps bola tu kna kpla abg muslim...player feveret aku (wah marah awex dia)...hurmmm tp apa aq kesah....bg aku sekali ni je muslim wat slh sbb sblm2 ni pertahanan yg dia wat ngan kawan2 yg lain sgt2 kuat..cuma td tu dh penat sgt kot tu yg leh "ter" tolak bola tu...yg aku rsa mcm ajaib sikit bila spruh masa ptama tu dh nak abis.msa indon try nk jaringkan gol.perasan x bola tu xmasuk pn dlm line gol sdgkan spptnya kalo kita selalu tgk msti la msuk.tp ni mcm ada dinding lak bila bola tu mcm melantun balik keluar.ha mknanya nasib malaysia mmg baik dan nmpknya doa2 rkyat msia mmg dh makbul msa tu....tmbh dimakbulkan doa bila wisel penamat dibunyikan menandakan malaysia menang even kalah dlm game tu 1-2....wah xnak terharu lak aku msa diaorg pegang piala tu....rsa mcm nk nangis i tau.huhuhu...apa2 pun safee sali mendapat anugerah penjaring terbanyak.semoga mereka semua terus sukses dalam arena bola sepak dan boeh memberi lebih byk kemenangan kpd negara...pas ni aku kna sokong pasukan harimau muda la plak coz player 24 ada kat situ.hehehe.jgan mara aaa...TAHNIAH MALAYSIA.......TANAH TUMPAH DARAHKU....

Monday, December 27, 2010

~Malaysia ku gemilang~

as salam semua....saya sangat,sangat,sangat gembira kerana pasukan bola sepak malaysia berjaya menjaringkan 3-0 semasa melawan indonesia.....memang seronok bila tgk diaorg main smlm.msa spruh masa ptma aku rsa mcm xde harapan je nk mng.mmg rsa mcm malas je nk tgk....tp still soong gak smpai sakit tekak aku dok jerit sorg2 kat umah...then masa spruh masa kedua game nmpk makin menarik lak.tmbh2 lepas isu laser tu dibuat.mayb pasukan indon igt dengan menangguhkan game tersebut akan mematahkan semangat harimau malaya..tp rupanya silap tekaan mereka kerana disebabkan itu la mereka semua bangkit.kira mcm diberi kesempatan utk melepaskan lelah la.hehehe....bagi aku pertahanan mmg cemerlang la.gandingan muslim ahmad,mahali jasuli,asra dan fadhli mmg kental.kalo x mmg ada la gol utk indon.yp disebabkan bek yang bagus dan cemerlang dlm game ni maka xde gol yg dpt ditembusi.kalo da pn dh offside xyah la kan.hahaha..tp mmg nmpk usaha mereka.mmg gonzales pn senyap je dh.dh kena jaga xdpt la nk gerak.tp yg aku perasan setiap kali muslim melakukan kesalahan seperti terjatuhkan pihak lawan dia msti buat memohon maaf dan muka dia msti nmpk sgt2 kecewa.itu yg aku perasan la.dia mcm frust gila bila tau atas kesalahan dia bt indon dpt sepakan percuma.ag stu aku rsa mlm tu tuah memihak pada norsharul idlan talaha.hehehe..lain kata hadiah perkahwinan la....tu yg semangat tu smpai boleh mngelecek bola dgn baik.tp semua pemain malaysia pun bagus jg....walaupun mula2 aku rsa mcm agak kucar kacir gak la game tu.tp berkat kesabaran dan kesungguhan pemain2 dan penyokong alhamdulillah menang jg akhirnya.tp xboleh la selesa sgt sbb ada lagi baki 90 minit utk bermain di pihak lawan.lama tu.semoga mereka semua dalam keadaan sedia la nnti.tahniah malaysia

wajah2 keceriaan pemain2 kita setelah menjaringkan gol

memori abadi mereka

salah seorang pertahanan yang baik MUSLIM AHMAD

tuah pengantin baru NORSHAHRUL IDLAN TALAHA
sokongan penyokong-penyokong malaysia

wira negara SAFEE SALI..tp yg lain pn tetap wira juga
piala yang mungkin akan menjadi milik MALAYSIA hasil usaha wira2 kita.INSYA ALLAH

walaubgaimanapun ada gak cerita yg xsedap nk dgr la.semuanya berpunca dari isu laser itu sndri yang dikatakan dari penyokong2 malaysia.semuanya bermula bila laser tu dipancaran ke muka penjaga gol indon.dan disebabkan itu setiap kali malaysia dpt sepakan sudut mesti ada aduan dr pihak penjaga gol indon.aku bagi penyepak bru tau.ngada2 sgt...nmpk sgt dia nak hilangkan gugup dia tu.dh tu leh plak ajak geng2 lain kuar pdg sbb ada laser kna kat dia.wah...beriya sgt ko.smpai game kna stop selama 5 minit.pemain indon lain yg kna laser xde lak nk kata pe...agpun sbnrnya mende ni mmg penyokong diaorg sndri yg mulakan.masa malaysia kalah 1-5 ngan diaorg masa kat stadium GBK ada gak laser kena penjaga gol kita sharbanie tu.tp xde plak malaysia nak komplein pape.senyap je.bila diaorg kna mcm2 kisahnya.smpaikan penyokong2 indon tuduh malaysia mcm2..hinggakan kemerdekaan negara kita pun diaorg pertikaikan...tp bg aku kalo indon hebat sgt kenapa xde gol pun yg masuk lepas isu laser tu selesai...sbb lepas habis je isu laser tu malaysia dpt jaringkan 3 gol.alasan diaorg sbb pemain indon dh hilang konsentrasi..ceh alasan xleh pakai.abis masa diaorg tujukan laser kat pemain kita dulu tu igt kita ni xterganggu gak ke.tp dr situ nmpk sgt dh.disebabkan laser tu diaorg dh xleh fokus.nmpknya belum cukup bersedia ag pemain2 indon ni.tp yg aku risaukan pemain2 kita bila berlawan disana nnti.sbb macam2 ugutan aku dh baca dr penyokong indon.aku risau bila mereka buat apa yg mereka kata tu dan menyebabkan pemain2 kita xselesa.walau bagaimanapun aku puji ad jg segelintir penyokong2 indon ni yg profesional.mereka ucapkan tahniah dan mereka harap semoga semuanya lancar semasa game di stadium GBK nnti.

lagak penjaga gol indon meminta game dihentikan kerana isu laser.
ketidak sefahaman berlaku antara pemain dan penjaga gol indon.keeper dah sah2 nk selamatkan bola tu tp mereka lgsg xde kerjasama antara mereka sndri
apa2 pun aku harap semoga perlawanan kedua nnti di stadium GBK xde ape2 yg tjadi.dan pasukan malaysia dlm keadaan tenang dan sihat serta diberikan kemenangan kepada mereka semua.AMIN....MALAYSIA BOLEH.....go go chaiyok...semoga berjaya guys

Monday, December 20, 2010

-seKItAr kUaLa LumPuR-

hello everyone...assalamualaikum....aku bru balik dr kl la...sgt2 penat..tujuan utama nk gi kl tu sbnrnya nk gi wedding iela je...pehtu aku lepak umah akak aku sehari.tp xhengat lak kan time berjalan2....naik pth kaki aku.lepas wedding je trs gi timesquare gi tgk wayang cter hantu kak limah balik umah.serius ar cter tu sgt la xbest dan merugikan masa dan duit je...masa tu lak kat timesquare tu ada launching santai tv.so ada la maskot santai tv ngan gold man dan silver man.hehehe.mula2 malu2 gak nk amik gamba ngan dia pehtu dia pn pggil aku on jela.(nak jmpa upin ngan ipin deme dh xde) abis je wayang trs makan steamboat kat timesquare tu gak la...perghh sedap xhengat.naik kemuntat perut aku...tp yg xbestnya masa balik tu la...aku dh excited dh nak tgk bola.aku mmg bajet nk balik before 9 sbb kat tv1 kan kul 9 bru tnjuk.tp trn je train kat chow kit xnak jauh lak kan aku kena menapak.aku igt umah akak aku tu dkt je sbb dia slalu cter mcm dekat je...mcm nk tercabut kaki aku berjalan.dh la kaki melecet.bola pn byk tlps..nasib la mata aku ni smpat do kerling2 tv kat kedai mkn tu, smpai je umah xde lain tv dlu aku kejor.nasib baik xde yang gol ag.papepun tahniah wat malaysia.

malam tu lak gi kuar ngan along.along suh naik tren smpa wangsamaju.skali ag aku kna menapak nk ke lrt tu.uishhh kurus aku skjp.smpaikan masa otw nk ke sana tu aku jln straight je xtoleh kiri kanan dh.padahal akak aku dh ke simpang dh. pnya penat la katakan.along bawak gi makan char kuey teow kat wangsa maju.yg femes tu, diaorg tu msti untung ribu riban kan sbb rmai giler org dtg.xpenah ag la aku gi tmpt tu xde org beratur.sate pn sedappp....hehehe...dh selesai suma gi uptown lak.xnk pening lak aku kan memusing2 kat situ.yg aku beli tshirt je sehelai.xberbaloi lgsg ngan kaki aku yg melecet tu,balik je umah trs terbongkang.dh xde igt mende lain dh....penat giler2 nya.dh la merayap pkai baju kurung.ceh mmg mcm bukan aku je.hahaha

bangun sok paginya ahad tu siap2 suma alang bwk aku gi pavillion naik teksi.perhh mcm xcaye aku gi pavillion.sbb setau aku tmpt tu selalunya mahal2 n org2 kaye je yg slalu pegi.merasa gak la aku menjejak kaki kat situ.mmg cun ar.msa aku gi tu pun rmai cina je...dh msk dlm pavi tu juz amik gmbr je coz diaorg decorate utk krismas tu mmg cun giler ar.tertawan aku,hehehe.yg aku plg suka ada jual belon yg ada kaki.dia mcm berjalan je kalo kita tarik.ag stu yg plg best ada krew tv3 tgh rakam view kat situ.aku nk gak gi nyebok kot2 deme nk intvw aku kan.hahaha.tp segan la.so aku pn bergerak la ngan alang gi mall bru tu ntah pe ntah namanya farehneit ke pe ntah.jln2 dlm tu xbeli pe.so trskan perjalanan ke sg wang plaza.kat situ la aku beli selipor.nsb baik la dak2 kl skang ni pkai selipor je.kalo x aku pn segan nk pkai.yg paling xleh ba ptama kali tu aku gi wat medicure.mula2 aku ngan alang nak amik yg rm5 pnya coz murah tp tu student yg bt.tp lmbt sgt.so aku amik yg rm10 nya.laju la gak.ksnnya yg aku dapati adalah kuku aku licin je la.hehehe.bt sndri pn blh.

kuar dr situ gi lak ke low yat.saje cri headphone ngan pncuci laptop je pn.jalan kaki mcm nk patah kaki.tp beli tu je.xberbaloi.wat penat jalan je.lepas tu la bru aku tau yang tu suma area bukit bintang.pavillion,timesquare,lowyat,sg wang tu suma stu kwsan rpnya...aku mati2 igt jauh sgt.ptt la org suka gi bkt bintang pown. dah settle jalan2 suma smpai kaki pn mcm nk tercabut,bahu mcm nk patah coz bawak beg berat kitaorg pn gerak la gi kl sentral.xnk penuh lak kan monorail tu.tersepit aku kat situ.smpai je kl sentral trs gi mcd sbb perut dh lapar.jd makan la kitaorg burger.hbs tu alang gi beli tiket aku gi cr novel.hehehe.smpai la 6.05 tren aku pn gerak balik.8.15 malam aku dh smpai tapah road dh.serius penat.tp masa dlm tren first time nih sepanjang aku naik tren diaorg psg cter n dgr suara crta tu.kalo xtu asyik psg iklan ktm je dh la xdgr sore.tp yg aku pelik ada sekumpulan mamat nih yg dok berkumpul kat tgh  gerabak tu dr kl smpai la aku trn kat tph road tu.deme dok nyembang kat situ.xlenguh ke deme dok berdiri 2 jam tu.

kesimpulannya trip aku ke kl kali ni mmg memenatkan tp agak enjoy la even kaki aku pn dh melecetkan.hahaha..lain kali kalo nk gi pn aku rsa mmg kna jalan kaki.coz kalo naik kete jwbnya dok situ je la.dh jalan jem.huhuhu.orait jmpa lagi ya....

Friday, December 17, 2010

BoLa oh BoLa

salam semua..wah lama xmenjenguk blog aku yg agak membosan kan tnpa entry menarik kan.huhuhu.orait entry sy today adalah bola...yer...bola yang bulat tu.yang selalu org buat sepak,pukul,baling and sebagainyaaa...aku nk tmbh stu ag wat berenang.hehehe coz aku suka bwk bola tu dlm air dan guna mcm pelampung walauponnn badan aq agak besar sehingga bola tu xdpt menampung aku.huahua hua...bola ni mcm2 jenis ada..tp skang ni aku nk story skit psl bola sepak.heheheh..aku xtau la sbnrnya aku ni minat game bola sepak tu ke, pemain2 nya ke or nama yg diaorg bwakan.cthnya malaysia.huhuhu.yelah aku ni sejak2 jd penganggur berhemah ni dh jd minat sukan lak.tp aku xpnah lak nk bsukan kan.

they make malaysia proud...
start nya dr game sukan asia kat guangzhou ritu la.tetiba aku excited lak layan sukan yang ada malaysia lawan.padahal selama ni xde lak aku nk tgk.mmber aku kata ala2 mcm hbskan masa terluang la kononnya.tp yg plg aku xcted skali game bola sepak la.smpai skang ni aku xcted ag.tmbh2 kan skang ni ada game aff suzuki tu.first sekali msti la nak wish tahniah kan coz diaorg dh wat yg terbaik dlm every game.xkisah la mng ke kalah jnji diaorg wat the best.tp plg bangga bila diaorg bjya kalahkan laos 5-1.even aku rsa ada satu gol tu mcm xbrpa best la coz pemain laos yg mskkan.sekali lagi aku mnjadi bangga bila malaysia dpt kalahkan pasukan bertahan iaitu vietnam dlm separuh akhir pertama di bukit jalil rabu lps.2-0 tu.blh tahan gak bekalan diaorg bwk gi vietnam nnti.walaupon aku tgk msa spruh masa kdua coz aku xamik astro sportkan.tp xpe.thanks pda rtm sbb sudi siarkan game tu.mmg aku srnk gler tgk.sorg2 pn aku dh xcted tlbh smpai ayah pn mcm blur2 je tgk aku,hahaha.ada aku kisah,...sukati aku la.aku dh 'ter' minat bola kan.tp pape pun aku wish diaorg akan bjya dlm spruh akhir kedua msa kat vietnam nnti.jgn hampakan hrpan rkyat malaysia ye...tp kalo tgk dr kesungguhan mereka ada harapan tu.cuma jgn bangga sgt la.bg aku diaorg suma mmg the best la.

tiket msa perlawanan sukan aff suzuki di bukit jalil
k.rajagopal yang berjaya mendidik team ini berjaya
penyokong malaysia dengan banner yang membakar semangat.mereka ni dr tema um rsnya.

wajah keceriaan setelah menjaringkan gol
salah satu aksi menarik pemain malaysia
kalo player kesukaan aku agak rmai gak la.hehehe.cthnya muslim,safiq rahim, khairul fahmi, amirulhadi,amar rohidan,s kunalan,amri yahyah dan boleh kata semua la.hehe.tp yg plg2 aku minat mohd muslim ahmad player pkai jersi no 24 kowt  xsilap aku...aku xtau nama penuh dia coz selalu pengulas sbt muslin je.agak lama gak aku cri nama dia.aku minat dia bkn sbb pe.coz aku suka tgk cra dia kawal bola n cra dia tangani bile dia dpt bola.start aku minat time sukan asia ritu la.tmbh lak muka dia yg ala2 garang and sweet.hahaha.tp muka dia mmg kdg2 garang lorh.....pemain lain lak yg second aku minat safiq rahim.huhuhu msa mula2 aku suka tgk dia coz nama dia sama ngan nama anak buah aku.tp lama2 aku suka tgk cara dia main gak n muka dia juga.dia kan kapten hehehhe...bg aku kapten pn sg tugas yg bsr.even dia ni mcm temper skit xkisah la.jnji dia best n bgs.msa lwan kat sukan asia tu ar nmpk mmg dia mrh gler ngan pengadil tu smpai kna kad merah.tp kalo aku pn aku siku2 je pgdil tu.palyer kita jth blh dia pn dia wat xtau je.kalo player china jth.berbunyi je wisel dia.mmg kalo dpt aku hentak2 dia (kalo aku brani la) hehehe.tp xpe.yg third minat khairul fahmi @ apek.ha ni minat xleh minat smbarangan.sbb dia org nya.hahaha.tp dia mmg ensem kan.(cik awek khairul fahmi jgn marah ek).tp aku minat kat dia coz dialah penyelamat pasukan bola sepak negara.yela dr gaya dia tu yg tangkas dan pantas tgkp bola mmg best ar.kalo la dia xteror kan dh sah2 bola byk msk dlm gol tu.dh banyak dh bola yg sebiji tu dia slmtkan dr msk dlm gol tu.xke bgs tu dia ni.hehehe.dia mmg penjaga gol yg bagus lah.xsemua blh bt mcm tu.muka dia sntiasa tenang je.and lagi stu yg aku persan lps je dia dpt tgkp bola tu xkira la scra duduk atau berdiri dia msti akan bt gaya mcm bersujud tu smbil pgg bola.mayb itu cra dia mengucapkan syukur sbb bjya slmtkan bola tu an.kita mana tau.ape2 pn hope mereka semua bt yang terbaik dlm setiap game n menaikkan balik nama malaysia.even bila menang org puji2 mereka dan bila kalah org kutuk2 mereka.xkisah la jnji mereka semua adalah hero2 malaysia.adat la tu bila menang org puji bila kalah org keji kan.org bkn tau mcm mana ssh nya mereka suma masa game tu.pape pun tahnian,
mohd muslim ahmad.player pertahanan feveret aku
salah satu aksi muslim.ngeh ngeh ngeh


all the best, bt yang terbaik and semoga Allah sentiasa memberkati anda semua,memberikan ketenangan dan kemenangan kepada kita semua.Amin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...