~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Thursday, August 30, 2012

thanks atas feed back

assalamualaikum

hari tu akuada buat entry pasal etika berurusniaga kat SINI. lepas dari aku buat entry tu dalam 3,4 hari lepas tu buku tu pun sampai. tapi malang sebab buku yang dihantar tu ada yang salah. ape pun kes settle sebab aku dah refund balik duit buku aku yang xdpt tu.

tapi aku puji sikap penulis buku tu.aku not sure macam mana dia leh jumpa entry aku tu.maybe sebab dia google pasal buku dia tu kot.so dia pun komen kat blog aku dan bermurah hati nak bagi buku lain sebagai tanda maaf.


dan bagi aku pulak, memang la berbesar hati sebab penulis tu baik hati nak bagi buku yang lain. tapi agak segan gak nak terima sebab aku dah dapat pun buku aku tu.and syarikat yang berkaitan pun dah minta maaf dah atas kekhilafan diaorang.

tiba-tiba aku rasa macam aku terlalu lantang pulak membuat entry masa tu kan.hehehe so aku nak minta maaf pada pihak arrazi sebab terlalu lantang bersuara.tambahan pula mereka baru lagi beroperasi untuk memberikan kemudahan kepada masyarakat.

dulu pun ada pernah dapat feed back dari owner coolblog di tesco seri iskandar sebab terbaca entry aku yang INI. nampaknya berguna jugak la blog aku ni kan.sebagai tempat meluahkan perasaan.wahaha

apa2 pun bagi semua yang ada terlibat dalam entry2 aku ni, diharapkan kalian semua berjaya dalam apa yang sedang kalian lakukan.bukan niat aku nak menutup periuk nasi sesiapa sebab aku sendiri tau macam mana susahnya nak mencari duit.mafkan daku atas kelancangan dan kesalahan.
selamat hari raya (^________^)

p/s : walau apa pun sikap hormat menghormati mesti ada kan (>_<)

[LAGU 10] - Aku yang berdosa

assalamualaikum

xingat masa bila aku dengar lagu ni.tapi agak lama jugak la sebab aku pernah share lagu ni dekat fb dulu.aku sememangnya minat shahir and sham.lirik lagu ni dihasilkan oleh sham kamikaze sendiri dan lagu ni memberi impak yang sangat besar.

rasa macam kerdil sangat bila dengar lagu ni.maksud dia mendalam sangat.ada gak la part lirik tu yang terkena batang hidung sendiri.so cekidaut!

aku yang berdosa - shahir



LIRIK

Sejauh mana langkah ku di sana
Aku melupakan mu

Seluas mana kau beri padaku
Masih ku angkuh padamu

Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku

Ya Allah apa yang bisa
Ku tebus kepadamu
Atas dosaku

Ya Allah ku hina terasa
Biarku bersujud
Untuk ke syurgaMu

Segalanya Dusta
Gelap mengaburi ku

Ya Allah apa yang bisa
Ku tebus kepadamu
Atas dosaku

Ya Allah ku hina terasa
Biarku bersujud
Untuk ke syurgaMu

Ya Allah apa yang bisa
Ku tebus kepadamu
Atas dosaku

Ya Allah hina terasa
Biarku bersujud
Untuk ke syurgaMu

Source: http://lagubestbest.blogspot.com/2012/07/shahir-aku-yang-berdosa-lirik-video-muzik.html#ixzz24zAyUwer

Sunday, August 19, 2012

selamat hari raya! ^_^

assalamualaikum

selamat menyambut hari raya kawan2 ku semua.
disini aku nak mohon ampun dan maaf andai sepanjang korang baca blog aku ni
korang ada terasa hati.
kalau ada komen2 aku yang meyakitkan hati pun harap dimaafkan.
mohon dihalalkan segala apa yang diberi atau yang aku ambil.
terutama sekali pada fizgrafic yang mana banyak banner2 aku ni ambik dari dia :p
diharap kan syawal ni memberikan kenangan terindah dalam hidup kalian.
dan dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara saudara2 kita.

bad news nya sebab raya keempat @ khamis aku kena kerja.
opis aku kena bukak jugak sebab takut ada pekebun yang datang.
padahal pekebun2 tu pun tau kita nak beraya.
sebabnya tahun lepas pun xde sape yang datang.
hari jumaat aritu pun xde orang datang langsung.
aku siap boleh tido kat opis dari pukul 9-11.30.hahaha

so memang aku akan bukak opis tapi kisah pulak aku kan.
belum cukup pukul 5 nanti aku dha balik.
confirm!
xde rajin aku nak dok opis sorang2.
bosan tau
kalau ada geng aku memang xkisah pun nak dok opis tu.
tahun ni aku kena bagi duit raya gak.
so sape na duit raya sila2 datang kat umah ok.
aku cuti seminggu je except hari rabu tu la
ok la tu je nak share

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN
0 - 0 ok?

Friday, August 17, 2012

gelagat di bulan ramadan #2

assalamualaikum

salam akhir ramadhan kawan2.kejap je rasanya ramadhan nak habis.kalo ikut kelendar kuda ni ahad dah pun raya.hurmmm harapnya ada lah peluang lagi bertemu ramadhan tahun hadapan.

dalam sibuk2 mood raya ni aku nak tanya gak kat korang.zakat dah bayar??hehe dah akhir2 ramadhan dah ni.so pada yang memang wajib bayar zakat tu jangan la buat2 lupa pulak.sebab aku terdengar aritu even student pun tapi dia ada harta yang melebihi keperluan dia maka dia pun kena bayar zakat.

alkisah nya aku ada la jugak pengalaman untuk bayar zakat ni.aku start keje 03.05.2011 so maknanya tahun lepas aku dah memang patut la bayar zakat kan.tapi aku boleh xtahu yang aku kena bayar zakat.memang tiap2 tahun ayah aku bayarkan untuk kitaorang adik beradik melainkan yang dah kawen.

so tahun lepas sebelum raya aku still kena jaga opis gak.ari ahad kalau xsilap, aku dok tengah masak tu sambil pasang siaran ihya ramadhan by ustaz don.memula dengar sambil lalu je ustaz don cakap.tapi bila dia mention kata yang dah kerja wajib bayar zakat.terus lari cepat2 dok depan tv.elok plak ustaz don ulang balik ayat dia >_<

aku dah tau tu terus masak cepat2 then berkejar ke param (pasar ramadhan). aku memang selalu nampak ada pakcik makcik tu dok sana untuk mudahkan org bayar zakat.so first target gi param aritu sebab nak bayar zakat.agak ramai jugak la masa tu.

makcik tu pun tengok aku mcm cuak dia tanya aku pertama kali ke bayar zakat.then sembang2 la kejap dan teruskan kewajipan bayar zakat.balik umah cakap kat akak aku.dia kata memang la kalo keje kena bayar zakat.haha hampeh betul.nasib baik aku terdengar ustaz don bagitau.kalo xmemang xbayar zakat la aku tahun lepas.lagipun apalah yang nak berkira sangat dengan RM7 tu.

apa2 pun jangan lupa bayar zakat ye kawan2.selamat hari raya maaf zahir batin aku ucapkan kat semua.semoga syawal kali ni memberi makna buat anda semua.aku ni umah pun xkemas apa lagi and malam ni baru nak start buat kuih raya.

p/s : hati2 balik kampung ye :)

Friday, August 10, 2012

dimana etika berurusniaga??

assalamualaikum

salam fasa ke 3 ramadhan.semoga puasa kita diterima dengan baik oleh Nya. tu dia area umah sewa aku dok berdentum dentam budak2 main mercun.meriah weh.hahaha

back to the topic.sekarang ni banyak sangat orang meniaga barangan secara online.xkira la buku ke, baju,kasut semua2 la.termasuk la aku kan.orait!bagi aku kalau dah nama nak meniaga ni xkisah la online or offline sekali pun etika tu kena la jaga kan.tapi yang aku nak story ni more to online business.

baru2 ni aku ada terbaca pasal business online dari lazada kot dan zalora.ramai rupanya yang komplen pasal diaorang punya service walaupun zalora tu siap dok beriklan dalam tv bagai.aku pun aritu saje usha2 website zalora tu tapi xde beli pun.mahal kemain.hehe

xmau citer pasal zalora ngan lazada tapi aku nak citer ada satu company yang jual buku2 motivasi dan lain2. 25/7 yang lepas aku ada order buku dari company arrazi network kalau xsilap.aku order buku Smile by irma hasmi, bagaikan khadijah di hati rasulullah dengan buku cinta meraikan kasih di langit syurga.

aku xtau la memang service dia lambat ke pe kan.dia reply email aku pada 27/7. ok la xde hal settle semua aku pun bank in la duit maghrib tu jugak.lepas dari berbuka puasa.then aku tersalah email details.sebab sepatutnya kena reply je email dia bagi tu and masukkan details tapi aku gi buat email lain.

itu pun xkisah sangat la.lepas tu diaorang reply email aku tu pada 30/7 dengan hanya tulis "salam hormat.pembayaran diterima. terima kasih ". aku masa tu dah macam rasa xkan la itu je dia balas.xde ke nak bagitau postage jalan bila ke, details lain2 ke.xkan la itu je kan.ok fine!aku pun let go je la.biar kan je sampai aku sendiri terlupa.

petang 3/8 tu aku teringat yang aku ada order buku and guna alamat kat kampung untuk postage.terus call mak aku laju2 tanya ada x poslaju datang umah.mak jawab xde pun.call plak akak aku sebab kadang2 brother poslaju tu anta kat opis dia.akak aku pun kata xde.aihh bikin gua bengang nih.

terus aku mesej kat nombor yang ada dalam website tu.ok sangat hampeh sebab dia xreply.call pulak tapi xberjawab juge.dah bertambah angin dalam badan aku masa tu.try buka page fb dia and tanya.dia reply tapi dia suruh bagi nama penuh.bila aku bagitau xde lak dia komen balik.wah gitu kan.berapi je aku.


alih2 6/8 selepas dekat seminggu aku buat pembayaran dia boleh email kat aku macam ni :

Assalamu'alaikum dan salam hormat buat saudara - saudara sekalian.

Selamat Menjalani Ibadah Puasa.



Pertamanya,  kami memohon kemaafan atas kelewatan untuk membuat penghantaran naskah - SMILE.  Akibat permintaan tinggi,  maka pihak kami baharu sahaja mendapat stok baru.  Itupun dalam kuantiti yang masih tidak mencukupi berbanding jumlah yang kami pesan.
InsyaAllah,  kami akan usahakan untuk selesaikan kesemua tempahan dalam minggu ini.



Kedua - Kepada anda yang membuat tempahan tetapi masih belum membuat pembayaran.  Sila berbuat demikian,  sila rujuk emel dari - sales.




#  JANGAN membalas mesej /  emel ini.  Sebarang soalan, pertanyaan dan sebarang perkara berbangkit - sila gunakan EMEL BARU.  Sebarang pertanyaan yang menggunakan emel ini TIDAK AKAN DILAYAN.



TERIMA KASIH atas pembelian anda menerusi AR RAZI NETWORK - http://www.arrazi.my

agak2 korang angin x kalau dapat email macam tu lepas dah seminggu ko buat bayaran.aku masa baca email tu rasa macam nak sembur je orang2 tu.nasib baik teringat bulan puasa.aku memang bengang sangat baca email tu tambah2 bahagian kedua tu.

bagi aku kalau dah tau stok xcukup xpayah la bukak order lagi.mention kan dekat situ stok belum ada.xde la orang sibuk2 nak order pehtu kena tunggu berzaman.orang order online sebab nak cepat.kalo tau baik aku gi cari kat MPH je lagi senang.

pehtu boleh plak suruh yang tempah tu buat bayaran.hadoi yang dah bayar pun xdapat lagi ko nak minta pulak duit orang yang tempah.kasi settle satu2 la der.

aku rasa buku tu still xsampai kat umah aku lagi sebab mak aku xde call pun.aku faham la kalau stok xde tapi xboleh ke mention awal2.xkan la customer dah bebel2 baru ko nak amik tindakan.kang mula la kata kita ni berlagak la cerewet la.aihhh

niat aku buat entry ni bukan nak tutup/sekat periuk nasi diaorang.aku xkan buat macam tu sebab aku sendiri pun buat bisnes kecik2.aku tau macam mana rasa bila customer dok desak2 kita.tapi ni just luahan aku je sebagai customer.apa2 pun kalau kita xmampu nak adakan benda tu just inform awal2.jangan expect semua orang boleh terima keadaan tu.bisnes tetap bisnes tapi hati customer kena jaga.kalo customer lari kita jugak yang susah kan.

so walau apa pun bagi yang nak membeli tu, sila semak betul2 maklumat yang ada kaitan.dan bagi yang menjual pulak diharap lebih beretika ketika berurusan dengan customer. customer always right kan?

p/s : maaf pada pihak ar-razi kalo terasa.tapi ini luahan as a customer :)

dah kenapa pulak background blog aku ni,haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...