~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, February 29, 2012

oreo 3 plus 1

assalamualaikum

tadi aku saje je usha-usha youtube.macam-macam cerita aku tengok.daripada video pasal susan boyle membawak kepada video budak-budak kecil korea menari sampai la ke video oreo 3 plus 1.

tapi aku nak share video pasal oreo 3 plus 1 tu je.sebabnya aku tengok video tu ada mesej yang bagus dan video yang dihasilkan tu smart gak la.huhu

cekidaut (jangan lupa pause muzik dulu ye.kalo ada bunyi muzik la)



mesej yang aku dapat dari video ni adalah :
# bersyukur dengan apa rezeki yang ada.
# selalu berterima kasih pada yang sudi membantu.
# alert dengan keadaan sekeliling kita .
# cuba membantu kawan kita walaupun masa tu kita susah.
# sekali sekala buat pengoraban untuk kawan-kawan.
# hargai selagi mereka masih ada.
# persahabatan yang sejati tiada nilai harganya

walaupun aku tengok diaorang ni agak kaku sikit tapi xkisahlah kan.yang penting mesej yang diaorang sampaikan tu dapat diambil.nangis kot aku tengok video ni.tapi nangis sikit je la.aku rasa macam nak slap2x je si ajis tu.kerek giler cara dia.tapi kalo perasan antara semua tu ajis la yang caring pasal hilmi cuma cara dia tu kasar je.tapi kan hilmi tu ensem weh.haha

so xkisahlah apa pun.janji niat diaorang buat video ni baik dan mesej yang disampaikan pun baik.owh ye budak-budak oversea memang suka buat video kan dan video diaorang memang ohsem.huhu

p/s : " tidak sempurna iman seseorang sehinggakan kamu menyayangi sahabatmu seperti mana kamu menyayangi dirimu "

Sunday, February 26, 2012

kehidupan #2

assalamualaikum

istana pasir yang dibina berhampiran pantai
akan runtuh apabila datangnya ombak
dengan hanya sekelip mata.
begitu jugalah dengan impian
jika hanya sekadar impian 
tapi tidak berusaha untuk menjadikannya realiti
ianya juga akan hilang dalam sekelip mata
^_^

dapat idea dari cerita pilih kasih 2 dalam sketsa monolog.
rasanya peserta theera kot yang buat monolog pasal kawan dia hanyut di laut


p/s : aku memang suka merepek

Thursday, February 23, 2012

benda pertama aku buat setiap kali gaji masuk

assalamualaikum

arini gaji dah masuk.aku bajet esok baru masuk.yelah selalunya kitaorang ni gaji memang masuk setiap 25hb.kalo 25hb tu jatuh hari cuti maka dia masuk la awal sikit.so bila gaji dah masuk ni kira selamat sikit la.sebab aku dah kering bebonar dah.tapi xde lah sampai xcukup makan.weee~~~


so bila check je gaji dah masuk, benda first yang aku buat adalah bank in duit sewa rumah.umah aku duduk ni kira harga bilik.so semua penghuni dalam tu bayar sendiri-sendiri je.eceh macam ramai je kan.haha.sekarang ni ada dua orang je.walaupun dikira harga bilik tapi itu atas nama je la.yang sebenarnya duduk rumah jugak.

owner rumah tu sediakan katil,tilam,almari,bantal, meja makan,peti ais, sofa,rak tv dan tv. so sebelum ni bilik aku kecik sikit dari yang aku duduk sekarang.kalau dulu kena bayar rm150 je sekarang dah naik kena bayar rm200 lak.sebab sekarang aku dok master bedroom yang ada toilet sekali dalam tu.huhu

tapi xpela kira berbaloi la gak kan bayar rm200 tu.kalo aku sewa sendiri kompem2 dah aku xbawak tv suma tu.haha.aku xterfikir pun nak cari rumah lain.sebab owner tu pun baik ngan aku.apa-apa hal pasal rumah suma dia contact aku.xpenah aku rasa dia contact housemate aku.

so sebab musabab aku kena bayar duit sewa rumah dulu adalah aku selalu lupa kalo dah menangguh keje tu.sebab tu setiap kali gaji malam tu gak aku bank in kan duit sewa.kalo xalamatnya sampai ke sudah aku xbayar.aku xnak la dicop sebagai orang yang duduk free je kan.hehe

eyh melalut panjang2 lak.k lah aku nak balik dulu.tadi ujan lebat so melepaks di opis dulu sambil tengok video kak fynn jamal. sekarang ujan dah berenti so leh la balik.malam ni melepaks di tesco lak.hehe

p/s : al-fatihah buat adik faris yang telah kembali kepada Pencipta akibat barah darah.

Tuesday, February 21, 2012

Saya Join, Pasti Dapat Doodle

assalamualikum

klik SINI kalo nak join ^_^
arini nak join segmen by APIT.kalo korang nak tau header yang aku pakai kat blog sekarang ni adalah hasil karya apit ni.hehe.dah berzaman aku pakai rasanya.nak buek camno.comel sangat.hehe

kalo nak join leh klik kat link bawah banner tu ye.then baca apa yang korang perlu letak.

nama panggilan anda : maisarah
url blog : maisarahlove.blogspot.com
negeri kelahiran : perak tercinta ^_^
warna kesukaan : ungu @ purple

nak tag dekat cik lala , cik fiqa dan mizschla
contest ni tutup 21.02.2012 (11.59pm) 
so cepat2 join ye.
thank you mr apit >_<

kehidupan #1

assalamualaikum

belajar DIAM dari banyaknya BICARA,
belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN,
belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG,
belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAAN,
belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN,
belajar TAWAKKAL dari UJIAN,
belajar REDHA dari satu KETENTUAN.

dapat dari sebuah cerpen bertajuk cinta seorang isteri
boleh tengok di fanpage facebook : indahnya cinta ALLAH


p/s : semoga kita semua diberikan kekuatan dan kesabaran dalam menjalani kehidupan yang luas ini

sahabat #1

assalamualaikum

jangan jemu atau putus asa dalam persahabatan,
jangan jemu nasihatkan dia sekiranya apa yang dia buat itu salah,
jangan jemu hulurkan bantuan walau dia xminta pertolongan kita,
jangan jemu beri kasih sayang walau kita tahu dia mungkin lebih sayangkan orang lain.
tidak rugi kita sayangkan sahabat kita walaupun satu hari nanti dia mungkin dah xperlukan kita,
sekali dia menjadi sahabat kita selamanya kita akan terus jadi sahabat dia hingga akhir hayat.

petikan dari novel biarkan ia berlalu by sha ibrahim

my KKS forever
p/s : malas nak menaip panjang-panjang.eh!

Monday, February 20, 2012

dulu berebut dengan kakak sekarang dengan kucing pulak -_-"

assalamualaikum

arini aku rasa macam heaven giler sebab aku cuti arini.muahaha.bangun pepagi je ari dah ujan .apa lagi makin sedap la tarik selimut kan.xhengat dunia punya tido.hehe

masa kecik-kecik dulu aku suka dok berebut kerusi panjang depan tv.biasa la kan, nak tengok tv sambil baring katakan.memang selalu la perang sebab nak dok atas kerusi tu.sampai kan kitaorang selalu dok tulis 'alif lam lam ha' kat kerusi tu.tapi bukan la tulis guna marker or apa pun.juz macam tulis atas angin je.

tambah pulak dulu-dulu rumah aku guna kerusi kayu yang ada kusyen banyak2 tu.dah tulis 'alif lam lam ha' tu kat papan kerusi tu then dekat kusyen tu pun xlupa gak.ada 6 bijik kusyen masa tu, semua sekali kena tulis.haha.even sekarang pun kadang-kadang ada gak buat macam tu.walaupun dah tukar kerusi lain dan dah besar panjang semuanya.

tapi yang paling xboleh bla nya sekarang ni, tam si kucing aku ni pulak yang jadi saingan.pantang kalo malam je, dia tengok kerusi tu kosong mula la dia nak landing.ewahhh kadang-kadang tu aku elok dah baring kat kerusi tu.tapi dia dengan selamba kucingnya naik atas badan aku dan tido.bagus punya kucing.memang empuk tilam ko.kadang-kadang aku suka la.tapi kadang-kadang menguji kesabaran gak bila tengok dia tido dengan lenanya.

bila tiba dengki aku mula la aku angkat dia letak kat kerusi sebelah.hehe.tapi kalo dah xmakan saman xleh nak kata apa.dia bangun dari kerusi tu dia datang balik kat aku.kadang malas nak layan aku pun mengalah je la.tapi bila time saja nak nyakat tu, siap aku warning ag kucing aku tu.kalo nak kedapur je aku dok cakap kat dia ' tam jangan nak ngengada baring kat kerusi tu.kalo xadik campak'.

tapi hampeh.dia baring gak.aku datang ag sekali tengok elok dah dia pejam mata sambil buat muka comel dia.pehhh nasib aku baik ati.so biarkan je la.
tengok la tu dok pejam2 mata lak.cis!!!
on the way nak masuk alam mimpi
bila aku cakap kat mak aku yang si tam ni suka berebut kerusi ngan aku, mak aku senyum je.apa la xnak support langsung.kucing2 kat umah aku ni pulak bila opah ada memang dimanjakan la.opah belikan whiskas untuk diaorang ni.so bila opah goncang je bekas whiskas tu berlari deme datang kat opah.tambah2 si cici tu.

bila nampak binatang macam tikus, ular or lain2 memang diaorang gi tangkap.tapi bukan buat makan.dia buat main.pehtu main lak depan2 kitaorang.ha memang sakit ati la bila dia dah tangkap ular pehtu bawak masuk umah.memang aku dulu yang lari.takut seyh ngan ular tu.mak aku penah jadi superman sebab melompat ke atas kerusi bila nampak dia bawak katak.haha.memang kelakar time tu.ok la tu je.sekian....

p/s : tam ni manja.kembar dia si tom dah lama mati

Thursday, February 16, 2012

xde tajuk

assalamualaikum

dari hari selasa nak update entry baru tapi xupdate2 pun.
bila kerajinan nak update, time tu la keje datang
buka bahgaian new post dah berpuluh kali
tapi akhirnya tutup macam tu je -_-"


p/s : pening~~~~~

Monday, February 13, 2012

reunion #2 : sayang ketat-ketat

assalamualaikum

PERHATIAN : enrty ini banyak gambar.sila jangan menyampah ^_^

aritu aku dah buat part 1 kat entry reunion 1. so sekarang nak sambung buat part 2 atau last part.hehe.let's cekidaut

DAY 1
masa mula-mula sampai
macam-macam topik dibualkan bila lama xjumpa :)
percaya atau tidak.akim tengah basuh nasi untuk nasi lemak.girls goyang kaki.haha.untung la wife akim nanti
amik angin dulu dekat pantai teluk batik.depan chalet je :)
selamat membasahkan diri.haha
mereka dan kami <3
tok bomoh @ tok moh hehe
gelagat kami 
naik bot.sponsor by nain a.k.a tok moh ^_^
kami semua :)
ayam sponsor by heri, nasi lemak sponsor by hakim and lain2 sponsor by zema and amni :)
sambil bbq sambil pose
amni makan paling banyak.hehe biarkan asal bahagia
lepaking kat marina wing.masa ni dak hampir 1 a.m
mangsa skandal..gurau-gurau macam zaman sekolah.
macam-macam kisah ada masa kat marina wing ni
kami semua hepi ^_^
DAY 2
mulakan hari dgn tengok diaorang lipat khemah.haha
aku suka tengok rumah dekat atas tu.eh rumah ke chalet ek?
sarapan di tepi pantai
bersiap-siap nak balik :'(
shopping dulu before balik
lepak di tepi jeti lumut.aiskrim sponsor by heri ^_^
perancang majlis kepenatan
sebelum meninggalkan jeti lumut
tshirt,selendang dan baju tido terpaksa beli sebab xbawak extra -_-"
gambar masa mandi laut hari kedua xde sebab masing-masing dah enjoy mandi laut.lepas sarapan terus masuk dalam air.tinggal semua benda-benda makan kat situ je.haha.tengah mandi laut tu pun macam-macam kisah jadi.
  1. heri kena sengat obor-obor (katanya la)
  2. main mainan apa ntah yang terbang-terbang tu
  3. si nain dengan akim dok adjust budak pompuan comel2 ^_^
  4. konon mengajar amni ngan nawal yang xreti berenang
  5. nain terbaling mainan terbang2 tu and terkena kepala sorang girl.nasib family dak tu sempoi
  6. tengok ada sorang yang degil xnak dengar cakap mak dia.alih2 terlemas.haha.nasib baik ada pakcik tu tolong.lain kali dengar cakap mak dik oii.hehe
  7. si heri, amni,nain, nawal ngan akim dok perang dua.main simbah-simbah sampai orang lain pun kena sama.masin kot air laut tu....
  8. nawal dapat nama panggilan baru yang diberi oleh akim >_<
ok lah tu je la pic masa reunion ritu.lepas balik je dari jeti lumut tu kitaorang gerak gi manjung.singgah kedai makan ayah zema so melantak dulu la kan.then baru la semua berpecah balik.huhu.ntah bila la nak jumpa lagi.kalo setakat 2-3 orang tu bila-bila pun leh jumpa.cuma kalo nak jumpa ramai-ramai je xberkesempatan.


so itu je la kisahnya.hehe sila jangan menyampah bila tengok pic banyak-banyak tu ye.saje-saje je nak share kenangan terindah kitaorang. lagu kenangan terindah memang selalu buat aku teringat kat budak2 AT2. selain tu nak mengimbau ikatan yang telah terjalin hampir 7 tahun ni.sekejap je kan dah 7 tahun.hurmm harap hubungan adik beradik kita berkekalan selamanya.

p/s : cikgu bm a.k.a mama yang declare kan hubungan adik beradik kitaorang ^_^

Thursday, February 9, 2012

reunion #1 : mahal tapi berbaloi

assalamualaikum

sabtu ngan ahad lepas aku ada reunion ngan budak-budak kelas aku masa teknik dulu.eyh sebenarnya mini reunion je sebab yang datang adala 9 orang je.memula yang confirmkan dalam 13 orang, alih-alih ntah macam mana jadi 9 orang je.biarlah ~~~

tak ramai pun xpe janji dapat jumpa kawan-kawan kan.meriah kot walaupun 9 orang je.dulu kitaorang pernah janji akan jumpa balik or buat reunion selepas 5 tahun dari habis sekolah.and kebetulan masa ada sorang dak kelas aku plan reunion ni, masanya betul-betul 5 tahun selepas kitaorang habis sekolah.dan tarikh 06.02.2012 merupakan tahun ketujuh perkenalan kitaorang.sebab tarikh tu lah kitaorang daftar masuk sek.men.teknik teluk intan.

kitaorang stay kat chalet kenangan pak man di teluk batik.memula xpuas hati jugak la dengan harga chalet tu.sebab dia charge rm250/ chalet dan limit untuk 5 orang sahaja.maknanya kalo ko nak masuk 6 orang dia akan charge yang sorang lagi tu rm25/kepala.mahal kowt kalo gitu. memang aku bebel habis la.sebab bagi aku chalet kan so ikut suka la nak masuk berapa orang pun.


tapi nak buat macam mana kan.dah last minit cari chalet memang tu je la yang dapat.nak xnak terpaksa la terima.tapi bak kata member-member aku, xpela bukan selalu pun dapat jumpa. so aku la yang check in kan sebab member aku book atas nama dia dan nama aku sendiri.nasib baik la chalet tu memang ada sebab kitaorang xbayar deposit pun.dah makcik tu kata xyah.tu pun jenuh la puluh kali aku call sebab nak confirmkan chalet tu ada.


so aku ngan member aku pun jalan dulu masuk chalet tu.lepas buka je pintu tu aku rasa happy gak la.sebab chalet dia not bad.luas dan nampak ala-ala kampung sikit la.yang penting hall dia luas okeh. tapi yang xboleh bla nya adalah buka je pintu terus nampak toilet.

bahagian depan chalet
bahagian hall
bahagian dapur
toilet yang kureng sikit
bilik tidur 1
bilik tidur 2
part yang paling best adalah...chalet kitaorang berhadapan dengan laut.wooohooo terlebih syok okeh.kalo rasa nak mandi tu just berjalan sikit je ke depan dah sampai kat laut.serius best kot.tambah lak lepak-lepak ngan kawan kan.memang terbaekk ar. nak tambahkan lagi rasa best tu adalah bila depan chalet kitaorang tu ada meja untuk lepak-lepak.chalet sebelah-sebelah kitaorang xde okeh

nampak laut x ? kat area situ gak kitaorang bbq ^_^
depan chalet
mandi manda.weeee ~~~
budak-budak laki pulak stay kat luar.diaorang dirikan khemah kat depan chalet tu.kalo tido kat dalam kang jadi lain lak kan.haha.tapi xde pe pun sebab kitaorang ramai bukan nya berdua.diaorang juz masuk bila nak mandi dan tukar baju je.then masa nak prepare barang-barang nak makan tu.suasana masa tu betul-betul macam kitaorang ni adik beradik.aku rasa family kat sebelah pun xheran sangat ngan kitaorang sebab kitaorang nampak rapat je.

pagi ahad
so kesimpulannya walaupun chalet tu mahal tapi berbaloi la.walau pun kitaorang stay dalam tu seramai 6 orang (kalo campur budak laki 9 orang ) ada kitaorang kisah.pedulik kan je.janji xrosak kan harta benda diaorang kan.lagipun chalet sebelah kitaorang lagi ramai. sebenarnya xde la mahal mana pun sebab masing-masing sharing bayar duit chalet .barang -barang lain dan ayam bbq suma tu disponsor oleh kawan-kawan.terbaekk!!!best sangat masa tu ^_^

p/s : part 2 akan menyusul nanti.

Wednesday, February 8, 2012

Sunday, February 5, 2012

maulidur rasul #3

assalamualaikum

hari ni merupakan hari kelahiran Nabi kesayangan kita Nabi Muhammad SAW.so jom kita banyak-banyakkan selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.semoga dengan selawat kita ini dapat menjadikan Rasul kita ini tenang.yelah kan pastinya Baginda kecewa dengan sikap manusia zaman sekarang yang tidak lagi mementingkan syariat2 islam tu.

ini cuma sebagai peringatan buat diri aku dan kawan-kawan.aku ni pun banyak juga dosa dalam senyap.so semoga di hari kelahiran Baginda ni dapatlah Baginda merasa bahagia.


kat google ada serba sedikit maklumat mengenai Nabi Muhammad SAW.so kalo nak tau search je la.sekarang kan maklumat di hujung jari je.

apa-apa pun jom kita dengarkan selawat ke atas Nabi dekat youtube.tapi jangan lupa pause dulu muzik backgroud blog aku ni ye.





p/s : so jom berselawat ^_^

Thursday, February 2, 2012

maulidur rasul #2

assalamualaikum

selalu aku jumpa kumpulan nasyid or penyanyi lelaki yang banyak menyanyikan lagu-lagu berunsur ketuhanan.bukan nak kata penyanyi perempuan xde.cuma aku je yang jarang jumpa.jangan salah faham ye kawan-kawan.

so tadi secara xsengaja aku terjumpa video selawat siti nurhaliza dan rakan-rakan.ramai yang tahu siti nurhaliza selalu jugak nyanyikan lagu-lagu berunsur ketuhanan.macam yang akan berlangsung nanti.siti akan join venture dengan kumpulan rabbani untuk majlis maulidur rasul.tapi aku dah lupa la detail majlis tu.maaf!!

so jom kita dengarkan sama-sama.kalo ikut sama berselawat lagi baik (jangan lupa pause dulu lagu background blog aku di bahagian bawah ye). cekidaut!!!



p/s : semarakkan rasa cinta kepada Nabi Muhammad SAW.bukan pada maulud Nabi sahaja tapi sentiasa.

Wednesday, February 1, 2012

maulidur rasul #1

assalamualaikum

sempena semakin dekat hari kelahiran Nabi kesayangan kita Nabi Muhammad SAW, aku nak post entry yang ada kaitan dengan Rasulullah. so first entry adalah pasal lagu yang aku suka dengar mengenai Rasulullah.

first lagu puji-pujian terhadap Nabi kesayangan kita yang aku suka adalah Dia Kekasih Allah. aku paling suka part yang ada lirik ' selagi kuupaya kuturuti ajarannya.....'

so lets cekidaut!! (opss!!jangan lupa pause dulu lagu background blog aku di bahagian bawah blog ni)



p/s : jom banyak kan selawat ke atas Nabi kita kawan-kawan ^_^

wordless wednesday #17 : Q & Q sentiasa menjadi pilihan

assalamualaikum



p/s : menjadi pilihan sebab water resistance.haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...