~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, May 31, 2011

berbahagialah dikau disana

adoi!! pagi2 dah update..orang masuk ofis terus bt keje aku update blog lak.ok la sebenarnya di dalam ati kecik aku ni ada singgah perasaan sedih semalam.bukan sebab aku dilukai or disakiti.tapi sebab ada seorang teman yang telah pergi meninggalkan dunia yang sementara ini.

perkenalan hanyalah di facebook semata2.xpernah aku tengok wajahnya,xpernah ku jumpa orangnya dan xpernah ku dengar suaranya.tapi walau semua itu tidak terjadi ikatan persahabatan tetap terjalin.aku tau dia akan memulakan pembelajaran nya di rusia maybe dalam bidang perubatan.sebab aku pernah memberikan pendapat aku di status fb nya.

tapi sayang tatkala dia muncul semula bukan ag dalam jasad yang bernyawa.dia pergi selama-lamanya.status yang ada di fb tu diupdate oleh kakaknya yang tercinta.aku keliru pada mulanya siapa sebenarnya yang mengupdate status tersebut.adakah owner fb tu sendiri atau memang kakanya..selepas itu barulah aku tau yang owner fb tu lah yang telah kembali kepada Yang Maha Esa dan kakaknya hanya menyampaikan maklumat.

walaupun perkenalan kita xlama tapi sedikit sebanyak terbit juga rasa sedih di hatiku ini.terkejut apabila aku mendapat tau dari kakakmu yang kamu pergi disebabkan penyakit barah otak.dan sakitmu itu hanya kau ketahui di saat-saat akhir.walau apa pun aku doakan semoga kau ditempatkan di tempat yang dimuliakan oleh NYA dan dikau aman disana.sesungguhnya Allah lebih sayangkan engkau wahai sahabat.DIA tidak mahu kau menanggung derita yang berpanjangan.AL FATIHAH kepada wan khairina qalesha (xsure ini nama betul dia or x)

ape pun kepada sahabat baikmu dania sofea (juga xsure nama betul dia) aku harap awak dpt bersabar di atas dugaan ini.jika aku ditempat mu aku juga akan merasakan kehilangan yang teramat besar dalam hidupku.sesungguhnya sahabat sejati itu sukar dicari gantinya.aku dapat rasakan kekecewaan arwah bila dia mengatakan "baru je nak kecapi impian ini,penyakit pula datang...ALLAH sentiasa ada di sisi aku. arwah begitu ingin capai impian itu.maka dania sofea awak teruskan lah impian khairina supaya dia dapat merasa sedikit kegembiraan di sebalik kejayaan awak itu.

walau apa pun bagiku lebih baik kita mendapat tahu tentang penyakit yang kita galas.sekurang2 nya kita akan insaf dan sempat bertaubat kepadaNYA.semoga arwah aman di sana di sisi Yang Maha Penyayang.


p/s : semoga arwah bahagia disana dan sentiasa berada dalam keadaan aman.AL FATIHAH.

Monday, May 30, 2011

.....

hari ni aku sangat2 bz...tambah lak cikgu aku cuti.adoih!!!nasib dia dh bgtau awal2 macam mana nk buat suma keje nih....disebabkan itu aku xleh buat entry pnjg2 dan xleh nk blog walking mcm slalu...

yang pasti keje aku ni kena siap sebelum ari rabu sebabnya ari khamis aku dah cuti.xmau la nanti masuk2 ofis ari isnin nanti ada berlambak keje kena wat.owh tidak!!tension kalo gitu....


keadaan meja yg bersepah
akan dikemaskan sebelum balik
menghilangkan ngantuk

p/s : sape baik ati meyh tolong aku (>_<)

Sunday, May 29, 2011

ujang 9897 dan yanamib

aha siapakah mereka berdua itu....eyh lupa...apa khabo suma..ada baik ka.hehehe...ha berbalik pada soalan aku tadi...siapakah ujang 9897 dan juga yanamib ini.jawapannya adalah.....sila la buka blog mereka.hahaha (ada rasa mcm nk hempuk aku x?).hehehe

ok la sebenarnya diaorg dua ni asben and wife..kalo melayu nya panggil suami isteri.hehehe...diaorang ni baru je kawen awal bulan mei ritu.suka giler aku tgk diaorg nih.sweet jek (nak jugak!!!).wah gitu.hehehe..ok serius!!pada pendapat aku diaorg ni memang sepadan sangat2,sebab pe tau..diaorg ni sama2 encem dan cantik.

lepas tu lak dari pada apa yang aku baca kat blog diaorg....diaorg ni jenis yang sempoi,kelakar dan sweet (bape byk nak sweet ni).sangat2 like mereka berdua...adoih dh macam xde idea je.hahaha..xpe2..cuba lagi..

ok yang aku tau ujang 9897 ni dia join blog sebab dia dicabar oleh puan yanamib merangkap wife dia.nak tau camne leh tau.sebabnya dah besar2 ujang letak kat header blog dia tu.yang dia "mula mengetuk papan kekunci dgn aktif pada 8/12/2010 setelah diracun oleh yana".hehehe bagi aku sweet giler ayat tu even nmpk macam zalim je guna perkataan racun tu.hahaha

aritu aku ada terbaca entry yana dia kata ujang ag glemer dari dia.sebab masa ujang baru2 bt blog dia dh ada ramai follower.wah gitu.hehehe.tapi yana xkisah pn sebab dia yg suruh ujang wat blog.aku pn ada tgk video diaorg kena intvw ngan ben ashaari.dlm video tu yana mcm malu2 la.yang kelakarnya ujang kata first income berblog nak beli mesin basuh.hahaha...memang cool giler la diaorg dua ni.

ag satu aku suka tgk part diaorg amik gambar pre wedding diaorng..try usha kat sini..cute meyh deme dua nii...kompem serasi bersama,hehehe...ada ag kalo nk usha kat sini...dan yang paling aku suka tengok ialah pre wedding melayu klasik mereka.wah!!!!menarik tertarik mereka mmg da bomb la.nak tgk ag x??meh sini tgk ujang dan yanamib..wah aku dh mcm promote deme dua lak kan.hehehe bukan pe...aku dah rasa macam sukkeeerrrrr sangat tengok diaorg dua nih...semoga mereka berdua bahagia hingga akhir hayat dan cepat2 dapat zuriat.hehehe...

kepada ujang 9897 dan yanamib teruskan ber blog ye.kerana entry2 dr anda berdua merupakan slh satu sebab hari2 ku kini ceria.hehehe ayat skema giler.

p/s : macam mana nak glemer macam ujang 9897 tu ek.sebab yana pn xseglemer dia.hehehe

Wednesday, May 25, 2011

penyesalan yang xberapa nak menyesal (>_<)

hai semua!!!ada sihat ka ini ari..semoga semuanya dalam keredhaan Yang Maha Esa ye.nak tau x...tadi kan masa aku tengah syok2 keje berfb tetiba dapat call no dr kl.aku bajet tu hq mpob la.yela kan,sebab selama ni kalo dh no kl tu mmg xde lain...no mpob je la...

so terjadi la umpat-mengumpat antara kami...hehehe tapi bukan mengumpat sangat la.


cik putrajaya : boleh cakap dengan cik nur maisarah 
aku : ye saya (dalam ati dah bajet org mpob)
cik putrajaya : saya dari perbadanan putrajaya.
aku : owh ok..ada apa ek.
cik putrajaya : awak calon simpanan perbadanan putrajaya kan.boleh saya tanya skrang awk buat ape?
aku : (nk je jawab buat pandai) saya keje skang ni
cik putrajaya : owh yeke.keje kat mana ek?
aku : mpob..lembaga minyak sawit malaysia (sebab dia tanya kan ape bnda mpob tu)
cik putrajaya : lama dah ke keje?
aku : xde la lama sangat.awal bulan ritu (banyak betul tanya)
cik putrajaya :owh awk keje situ kontrak ke?
aku : ye kontrak.
cik putrajaya : awak nak xkalo saya offer keje ngan perbadanan putrajaya?
aku : erk!!! (ke konpiusan melanda..dilema!!!!) erm....perbadanan putrajaya ni kontrak ke tetap? (padahal dh  mmg tau kontrak)
cik putrajaya : kontrak jugak
aku : urm xpe la...saya rasa saya tolak kot (dgn perasaan berbelah bagi)
cik putrajaya : so kiranya awk tolak la ye...
aku : erm nampak gayanya mcm tu la.
cik putrajaya : ok xpe terima kasih ye
aku : sama2


so kesimpulannya aku tolak tawaran orang perbadanan putrajaya tu...ada sebab2 nya..tapi xde la sebab2 yang logik kan.hehehe

  1. kalo keje sana dah sah2 kena dok putrajaya kan.dari aku dok sana baik aku dok perak je.even mayb diaorg akan bgi rumah utk aku duduk.tapi kalo korang diberi pilihan antara duduk dekat ngan family or jauh ngan family mana korang pilih???
  2. keje kat sana kontrak.mpob pun kontrak jugak..so aku rasa xde la nyesal sgt kot.sama je kan...
  3. keje kat mpob ni aku dh tau cmne.kalo perbadanan putrajaya aku xtau ag keje camne..tapi stu yang aku tau mesti kena bt landskap.
  4. bila sebut je putrajaya dan pembantu pertanian, apa yang korang rasa bidang keje korang.macam yang aku jawab bila kena tanya kan penemuduga ritu. "saya tengok kat putrajaya ni xde kebun.so xkan la nk kena lawat kebun lak kan. dah sah2 kena buat landskap sebab perbadanan putrajaya ni kan jaga satu putrajaya"...so disebabkan aku ni terlampaaauuuu pandai bab2 landskap maka aku menolak tawaran tu.nanti kang orang lain xde keje lak.hahaha
  5. bila dah duduk jauh nak balik pun susah.aku paling nyampah nak kena naik bas nih.kemalasan berganda2 bila kena beli tiket dan naik bas.
  6. aku xsuka sangat dok kat area bandar sebenarnya..tambah2 lak kalo dok bandar ni taraf hidup nya kan tinggi.xsuka la aku.kalo tgk kat benda yang aku xsuka kat blog ni.aku ada tulis aku xsuka bersesak kat shopink complex...termasuklah dimana2 tmpt sekalipn.biasalah putrjaya kompem selalu jem.
so cukup xsyarat2 penolakan yang aku bagi tu.hahaha..tapi dalam pada dah tolak tawaran tu pn.still ada rasa sedih dan kecewa jugak la..dia pun tanya secara mendadak dan na jwpn time tu gak.so sangat2 xleh decide dengan adil.hurm!!!
my office yang xjadi.hehehe
i'm sorry perbadanan putrajaya
hurm...sedih betul


p/s : semoga keputusan aku ni betul dan terbaik buat masa ni.dan harapnya ada rezeki aku nak dapat keje tetap.

Monday, May 23, 2011

terKejUt pLus SedeyH


assalamualaikum...terkejut giler seyh bila dapat tau pemain bola feveret aku iaitu muslim ahmad dah clash ngan awek dia iaitu kak puda...xbest kot story nih.sedih aku dengarnya.
bukti di dalam bulatan purple tu..admin ksmma kata muslim bgtau dia sndri
ala..sebab pe aku sedih tau..sebabnya diaorang dua ni sweet sangat2...aku suka tengok diaorg berdua..tambah lak diaorang dah kenal dari sekolah ag..lama tu..mesti kak puda sedih sgt2 kan.aku suka tengok kak puda.dah la cantik,baik dan selalu support.

tapi xtau la kalo ni suma drama kan..tapi kao drama je ag bagus.aku xnak diaorg putus..suka la ngan diaorg...dan ada gak yang kata muslim dah ada awek lain.
gf lain???

klik utk tumbesaran ok
tapi ada gak yang nak try nasib..nak kapel ngan muslim..xdinafikan mayb diaorg xde jodoh..tapi bagi aku apa salahnya kalo diaorg kapel balik kan..sebab kalo ikutkan kenal dh lama, kapel pn boleh tahan lama, family pn dh kenal.selain tu kak puda pn selalu bagi support kat dia..

aku rasa org yang wat page 'kami benci kak puda ' tu mesti tengah bergembira kan...yela impian dia nak rosakkan hubungan org lain dh berjaya.even bukan dia penyebab diaorg clash.
adakah ini semua sudah menjadi kenangan??
aku still xcaye yang diaorg dh clash...leh xkatakan yang suma ni hanyalah drama...
nak tnya kak puda pun dia dh lama xon fb.mesti dia sedih sgt kan..hope sangat dia xlemah..walau pape pun aku sayang ngan kak puda.even xkawan lama ngan dia..tp dia selalu bagi nasihat kat aku..dia xde la sombong.mcm bese je.kalo sombong xde nya dia approve org lain jd fren dia kan.
p/s : semoga semuanya menjadi yang terbaik dalam hidup kita..tabahkan hati kami Ya ALLAH andai ada sesuatu yang terjadi di luar jangkaan kami.

KerJa Aq

hai guys...aku xde entry best arini....bosan larh.hehehe.keje ada tp xberapa tau nak buat.hahaha.leh terima xjawapan tu...

keje memang banyak..cuma bila kemalasan menguasai diri maka ini lah jadinya...
muka bosan
ni la tempat keje aku (^_^)
baru je dapat kad keje.hehehe...excited seketika

so bila dah malas nk bt keje, apa lagi...kita on9 la.hehehe...jom layan blog walking..tapi xbaik la kan..makan gaji bute...time keje leh plak wat keje lain.iskh2....xleh jd nih...

p/s : jom buat keje untuk lebih berkat gaji kita hehehe

Tuesday, May 17, 2011

nur kasih the movie

hai frenz...aku sangat excited skang ni nak tgk citer NUR KASIH THE MOVIE yang akan ditayangkan pada 19 mei 2011 ni...wah!!!teruja meyh...

tapi aku xde la gi tengok ari khamis tu gak.sebabnya dah kompem2 ramai yang nak tengok aritu...nak gi tengok ari jumaat tu pn xleh gak.sebab aku nk balik tapah..sbtu nk tgk maharaja lawak.hahaha..so jwpannya ari selasa ptg la kot gi tengok..
pelakon2 nur kasih the movie
nk gi tengok dha kompem2 la lepas abis keje kan.dan waktu nya plak maybe dlm kul 6.45 petang.sebab nya kul 5 aku bru abis keje.xkan la nak amik yang kul 5 nya kan.hehee...nur kasih nya pasal boleh la...sebab dgr nya kat internet pn ada yang kata xnyesal tengok nur kasih the movie...org tu dh tengok tayangan perdana nur kasih the movie nih.

so jom reramai tengok nur kasih the movie...sokong la filem2 tempatan wahai kawan2...sebab nya aku memang xminat citer omputeh.hahaha

p/s : tak sabar nak tengok

Monday, May 16, 2011

SelamAT hArI gURu

tanggal 16 MEI 2011 adalah tarikh keramat buat seorang guru. (ayat skema giler).sebabnya tarikh tu la ari guru.so disebabkan itu aku nak wish SELAMAT HARI GURU buat semua guru2 di seluruh malaysia dan dunia...termasuklah juga bekas2 guru dan juga bakal2 guru.


bak kata orang tanpa guru sape la kita kan.kita kenal abc dan 123 pun melalui cikgu gak.. ada lak sore2 sumbang yang kata "eyh aku blaja abc dulu ngan mak aku la".ha yang tu kompem nak kena penampau jepun.xmengenang budi btol.kira macam bidalan la kata blaja abc dari cikgu kita...apola bongap sangat kan.

masa tadika aku suka sangat makan megi goreng arwah cikgu aida.bukan aku sorang je.semua kawan2 tadika aku suka.setiap kali dia buat megi goreng dak2 suma nak tambah.xtau la kenapa.kitaorg rasa sedap je megi tu.hehehe.
yang tudung itam tu arwah cikgu aida
masa sekolah rendah dulu aku penah kena pukul ngan sorang dak asli ni.aku lupa sebab ape.kalo xsalah darjah 1.nama dia halmizam.rsnya.smpai bengkak gak la bibir aku.nasib dia comel.hahaha.tapi tetap kena marah ngan akak aku gak.sape suh pukul aku.sengal!!!
kenangan zaman sekolah rendah
masa darjah 3 lak aku kena ketuk ngan kasut ngan sorang singh nih.dia ni memang sengal.xpasal2 nak hempuk aku ngan kasut dia.tapi dia memang gangster pun masa tu.ramai gak la yang xsuka dia...masa tu aku melawan gak.aku tnjuk kasut aku balik.hehehe....so kena pukul sekali je la.

masa sekolah kat B.A aku rasa paling best bila lepak kat tepi padang or kantin.pagi2 je dtg sekolah dok kantin.bukan nya study ke pe.tapi meniru keje sekolah dan bergosip.hahaha..sengal kan.camne nak pandai kalo asyik meniru je.tu sebab la pmr pun dpt result bagussss sangat2.kalo jumaat petang je gi tuisyen ngan cikgu math aku kat lab komputer..sebelum tuisyen mula aku ngan member2 lepak kat tepi padang tgk gelagat org.hehehe
masa form 1 or form 2
zaman sekolah paling best masa kat teknik.memang best giler.even selalu kena denda ngan cikgu nuar tapi aku rasa still paling best.maybe sebab dok asrama kot.bese la bila dok asrama ni kan ada satu slogan iaitu "one for all, all for one".hehehe..so bila pape pn salah,sorang buat semua sekali kena denda.
my school (^_^)
denda paling maut aku rasa utk dak2 teknik guling mayat.aku xpenah kena ag tp nyaris kena la.hehehe....tpbila tgk dak2 ni kna nangis gak ar.ada yang kasut tercabut la.macam2 ag.kalo korang xtau apa tu guling mayat korang gi la cari dak2 teknik teluk intan batch 2007 kebawah then tanya la kat diaorg.kompem korang dpt jawapan.

denda yang leh buat aku pengsan masa kena lari keliling padang.giler arh...igt aku ni byk sgt ke stamina nak suh lari2 keliling padang.lari keliling umah pn dh semput.selain tu rasa nak patah kaki bila kena ketuk ketampi ramai2.sampai 100,200x gak ar.kalo xsama buat ketuk ketampi tu ngan yang lain2 kena wat balik semula.masa tu muka memasing tahan geram je ngan dak2 yang buat salah tu...muka macam minx penampar je kan.
class 5AT2
tapi pape pun dalam kepahitan tu still ada kemanisan...aku suka sangat ngan member2 agroteknologi 2 atau ringkasnya (AT2)....diaorang ni sempoi sangat...semua nya dah macam adik beradik dah.bila ada prob share,bila ada gaduh lak mmg gaduh abis.hahaha..tp skang ni suma dah baik dh..orang kata dah matang.hehehe

kalo kat ip xyah citer la.ip pun best gak sebab ada kawan2 dan lect yang sempoi.bese la kan memana tempat pun mesti ada pahit dan manisnya.tapi selalunya kenangan manis tu ag banyak dari yang pahit.huhuhu..malas nak taip dah..so SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU BUAT SEMUA GURU2 aku di tadika kemas,SK (1) TAPAH, SMK BUYONG ADIL, SMT TELUK INTAN, IP AYER HITAM dan IP BUMBUNG LIMA.
IPAH dihati
p/s : kadang2 kepahitan dan kemanisan itu yang memberikan kita pelbagai kenangan yang xmungkin kita lupakan....

Sunday, May 8, 2011

AKU seorang yang EGO

wah!!pada semua yang xtahu aku nak bagitau ni.ye tajuk yang korang baca tu memang betul.bukan typing error ke mnde.aku memang seorang yang EGO.tapi kan penyakit EGO aku ni bukan la pada tahap yang kritikal sangat.kalo dalam hospital ada 3 pering kat xsilap aku.normal,separuh kritikal ngan kritikal.so EGO aku ni tmasuk dalam golongan separuh kritikal.haaha.leh plak kan.

sebab apa aku kata aku ni EGO???sebabnya aku ni sukar untuk menyatakan sesuatu even aku rapat or kenal ngan orang tu.tambah2 kalo bab sayang2 nih.contohnya selalu member2 aku kata "sarah miss u,muahhh".dan jawapan yang aku balas "hehehe,miss u too".jarang aku akan taip perkataan muuaahhh tu balik.hehehe pada member2 yang perasan maybe diaorg igt aku ni bukan betul2 rindu kat diaorg.tapi kenyataan nya aku mmg rindu kat korang tapi disebabkan EGO plus MALU aku xbagitau pn.

selain tu, sempena ari ibu nih pada tanggal 8 MEI 2011.believe or not aku xwish pun kat mak aku.selalu orang lain akan peluk cium mak and cakap "mak,selamat hari ibu.terima kasih sebab jaga adik selama ni". tapi aku....aku xbuat macam tu.aku rasa malu sangat bila nak cakap kat mak aku macam tu.memang la ada keinginan tapi ntah la malu sesangat.

tapi kalo aku ada kat tempat lain,contohnya macam aku kat teluk intan mak aku kat tapah.so aku akan cal and wish kat mak aku.sebabnya aku xnmpk muka mak aku.hehehe..hampeh kan aku ni..ada ke patut xwish kat mak selamat ari ibu.

kalo kat akak2 ngan ayah aku pn sma.msti aku segan nak wish.ag satu kalo aku nak tanya pape kat orang mesti aku segan.ntah la kadang2 aku ni konpius gak.apa yang aku segankan.yang pasti aku memang ada perasaan EGO sebab aku ....ntah la .xtau sebab per.

p/s: konpius antara EGO, MALU, dan SEGAN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...