~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Friday, March 30, 2012

bergaya sakan

assalamualaikum

bila dah keje ni life mesti la lain sikit kan.sedar xsedar 03.05.2012 nanti aku akan cukup setahun keje.tapi lambat lagi tarikh tu.huhu.aku tengok member-member yang dah keje suma dah pandai bergaya.dengan kasut heels mahalnya, baju pun kemain bergaya dengan kereta lagi.huhuhu

aku....aku macam biasa je.walau dah keje pun suma tu xnampak.sebabnya duit gaji berhabis beli benda makan.sebab tu la badan pun amcam di pam. lagipun aku bukannya selalu gi lepak shopping complex.kalo x memang aku dah rembat dah sebijik dua handbag. handbag yang ada sekarang ni pun akak aku yang belikan.haha

orang kalo dah keje ni gaya memang lain la.kasut pun pakai heels, hand bag, tudung comey2 and baju pun cantik. tapi aku ni....gi keje pakai selipar, beg pulak bawak beg free dari mpob je.baju ngan tudung tu yang bese2 punya.haha.malas nak bergaya sakan sangat.nak bergaya lebih2 pun sape nak tengok.umah pun area belakang opis je.

kalo pakai heels pn xde guna sebab nanti kena bukak kasut.kalo pakai hand bag pun xde juga guna sebab xde ape nak isi. lagi pulak kat opis ni aku sorang je pompuan.so xde nak kisah sangat.haha.jarang aku nak pakai beriya sangat.gi kedai pun aku dok sarung jeans,tshirt,tudung ngan sweater.kasut dah tentu2 la selipor.haha

xkisah la pape pun kan.janji hati cantik.ewahh.haha.eyh sape-sape yang ada blog resepi mudah dan detail sila tinggalkan link ek.aku tengah mencari resepi senang2 ni nak try.muahaha

Thursday, March 29, 2012

[LAGU 6] - Pedoman

assalamualaikum

lagu ni dinyanyikan oleh NORA J dan VOICES OF UMMI.adik2 kecil yang sangat cute tu,hehe.first lagu yang aku dengar daro VOU ni adalah lagu bismillah.comel je lagu tu.selalunya ada dipasang di radio ikim.

VOU terdiri dari 5 orang adik-adik iaitu aiman abbas, alif johan, hana hamdan, putri dahlia dan jihad hamdan.so cuba2 la search nama diaorang kat youtube tu.huhu


let's cekidaut movie pedoman by NORA J and VOU...lirik dia memang menyentuh hati [pause lagu background dulu ye]



LIRIK :-

Roda waktu tak pernah menunggu
Pergi terus berlalu
Segala dosa segala belenggu
Sesal menikam jiwa kuhiba, terasa
KebesaranMu… Lantas kutadah, berdoa

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan

Cahaya rahmatMu menyinar bahagia
Syukur hatiku rasa
Bergetar tubuh kusebut namaMu
Yang Maha Esa, Maha Pengasih Penyayang
KurniaanMu lantas kusujud, bersyukur


Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah, jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan

Oooooooooooo……

Biar pedoman ini
Berkekalan dihati, selamanya
Pengubat jiwa, penyinar bahagia
Inilah kasih yang kita damba

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah
Jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan …

p/s : nak buat entry lain tapi malas nak menaip.huhu

Wednesday, March 28, 2012

motivate myself ^_^

assalamualaikum

arini nak share satu video yang motivate aku. agak-agak sedih tu leh la tengok video ni.ayat-ayat dia semuanya inspired people.aku terjumpa video ni dekat facebook wardina.dah lama dah sebenarnya tapi arini baru aku share kat blog.

aku dah taipkan sekali ayat-ayat dia di bawah video ni.mula-mula ingat nak translate kan kepada malay tapi bila dah translate suku ayat, aku rasa macam blur lak.haha.so aku biarkan je dalam bahasa inggeris.kalo ada sedikit sebanyak words yang xpaham tu silalah google translate ye.

so let's cekidaut.may this video motivate you more to be a good islamic person [pause lagu background dulu ye]



why did you keep your burden inside you when you have ALLAH to tell it to?
why did you fear everyone might hate you when you have HIM who understands you?
why did you fill your heart with pain and anguish when you have HIM to fill it with eternal bliss?
why did you choose to settle in turbulence when there's HIS pure love that speaks of peace?

open your heart, let ALLAH wash away the hurt,
embrace the greatest love, HE alone could give you.

pray to ALLAH for HE listens to all prayers,
believe in HIM alone and not the deceiving others,
do what HE says for HE is your mentor,
love HIM truly and not the impostor.

when you are in a battle unarmed, let HIS love be your sword,
when you cold, let HIS love warm you,
when you stumble and fall, let HIS love catch you.

when you have no more food to eat, let HIS love fill your tummy,
when you can no longer breathe, let HIS love be your air,
when you have no more to drink, let HIS love be your water.

when you are lost in the rains, let ALLAH'S love be your shade,
when you are lost in the dark, let HIS love be your light,
when you can no longer see, let HIS love be your sight.

when you are bruised in a fight, let ALLAH'S stop your bleedings,
when you are wronged in an argument, let HIS love unleash what's true.

when no one understands you, let ALLAH'S love be searched,
when no one listens to you, let HIS love be heard,
when no one believes in you, let HIS love be seen,
when no one trusts you, let HIS love be serene.

when you believes nobody loves you, lets ALLAH'S love be your confidence,
when you doubt nobody protects you, let HIS love be your defense,
when you feel nobody cares for you, let HIS love heed.

when someone fools you, let ALLAH'S love make a wiser,
when someone belittle you, let HIS love make you greater,
when someone abandons you, let HIS love show you what to do.

when you are weak, let ALLAH'S love be your strength,
when you can no longer smile, let HIS love be sent,
when you are lost, let HIS love be your way,
when you can no longer speak, let HIS love tell you what to say.

when you are afraid, let ALLAH'S love be your protection,
when you are confused, let HIS love be your liberation,
when you are hurting, let HIS love be your theraphy.

when you feel like giving up, let ALLAH'S love push you,
when you feel tired and fed up, let HIS love purpose pursue.

when you reach the pinnacle of your journey, the angels of the heavens will welcome you finally.
so go on, walk on to the road leading HIS heaven's.

don't go a day without HIS love, you will never falter,
don't let the devil deceive your heart, ALLAH shall conquer it forever.

hold on and believe in ALLAH'S love, that's the best you can have.
please never weep again and in your heart, let HIS love remain.

Tuesday, March 27, 2012

Ya Allah merdunya

assalamualaikum

semalam macam biasa aku dok blogwalking satu malaysia.sebabnya broadband aku baru dibayar.muahaha.dok baca satu entry dari blogger yang pandai buat doodle iaitu apit.entry pasal bacaan fatihah yang merdu.

so aku try la bukak link youtube tu dan dengar.ya Allah memang merdu sangat-sangat.aku rasa yang baca tu budak kecik.kalo dihayati betul-betul bacaan tu, ianya mampu menitiskan air mata.tersangat merdu suara nya.rasa macam nak dengar panjang lagi bacaan dia

meh sini usha video tu [pause lagu background muzik dulu ye]



so macam mana...best x?merdu kan.rasa nak pasang ari2 dengar bacaan dia.lebih merdu dari lagu-lagu yang ada zaman sekarang.betapa cantiknya bahasa ciptaan Illahi.

ada lagi satu video yang aku nak share.tapi ni video pasal maksud bacaan dalam solat kita.video ni sangat menarik sebab pendekatan yang digunakan tu sesuai dengan remaja zaman sekarang.dia menggunakan teknik melukis di dalam video tersebut.aku sangat2 suka video macam ni.

walau macam mana pun yang paling penting adalah maksud yang hendak disampaikan dalam video tu.kalau sekadar suka tengok tapi xcuba ambil ilmu tu xguna jugak kan



so ulasan anda?hehe dua tu antara video latest yang aku tgk.best kan.ahaks chill ^_^

p/s : need a guide

Friday, March 23, 2012

kepala berpusing-pusing

assalamualaikum

semalam tak terduga terjadi satu kejadian.masa nak amik wudhu' semalam ntah macam mana boleh pulak terjatuh.maybe sebab dinding yang licin dan juga badan yang licin.huhu. masa tu badan xde rasa sakit langsung.cuma kepala aku berdentum kemain kuat lagi.

masa tu aku dah cuak dah.siap dah nangis-nangis ok sebab takut jadi benda xelok.keluar dari toilet terus siap2 solat maghrib. baca yasin sekali then terus siap-siap gi klinik.memula usha klinik panel pertama, kemain ramai lagi orang. so decide gi klinik yang kedua.ingatkan xramai tapi ramai jugek.nak tak nak aku dok gak la kat situ sebab malas nak gerak sana-sini.

doc tanya ada bengkak ke x and ada pening-pening or x.then dapat ubat bengak,pening, antibiotik dengan apa ntah ag satu. nasib baik la klinik panel.kalo x melayang dah rm33. huhu. dah lepas melantak ubat bagai sakit kepala xilang gak.sampai la aku tertido kul 12.30am tu.pagi ni bangun xde rasa sakit kepala dah

mak telefon tanya amacam kepala.aku cakap ok je la.mak dok risau dah.dia suruh jumpa doc kat tapah nanti then buat xray.takut jadi benda lain lak.tapi tetiba je sekarang ni aku sakit kepala balik.uhuhu kepeningan lagi ni ha.jap ag nak balik tapah lak. owh lupa nak bagitau.housemate aku kata dia dengar bunyi jatuh masa dia tengok tv.kuat giler dia kata.haha.seram lak aku.

p/s : apa-apa pun semoga tiada benda yang xelok jadi.doakan aku cepat sembuh ye.amin

Wednesday, March 21, 2012

[LAGU 5] - muslimah

assalamualaikum

sejak akhir-akhir ni aku keje update entry pasal lagu je kan.hehe.itu kerana aku malas nak menaip panjang-panjang.selain tu, aku memang nak share ngan korang lagu-lagu yang menarik minat aku akhir-akhir ni.

so lagu untuk entry kali ni khas untuk kaum MUSLIMAH di luar sana.cuba hayati lirik lagu ni betul-betul.sangat tersentuh sebenarnya.first time aku dengar lagu ni kat radio ikim waktu aku tengah feeling nak tido.

jom dengar kan sama-sama.lebih baik jika diambil pengajaran dari lagu ni ^_^ [pause lagu background blog aku dulu ye]



LIRIK :


Oh muslimah
Allah cinta kepadamu
Rasulullah kasih kepadamu

Oh muslimah
Berbahagialah kau telah dilahirkannya dengan mulia

Subhanallah
Tuhan telah berkati wanita yang cukup ilmu
Rendah hati

Oh muslimah
busanamu menutup rapi
auratmu kau lindungi dengan indahnya

Oh muslimah
kau rajin memuji
Islam kau jadikan ikutan sejati

Subhanallah
Tuhan telah berkati wanita yang cukup ilmu
Rendah hati

Oh muslimah
memandangmu menyejuk hati
menundukkan nafsu hati yang goyah
Keayuan wanita solehah indah peribadi
Tulus hatinya

Oh muslimah
Kecantikan yang sebenar
Pada tutur kata penuh berhikmah

Mempertahan kehormatan dirimu
dengan pakaian mentaati Allah

Oh muslimah
Kau masuk ke syurga
Solat lima waktu dan berpuasa
Menundukkan pandangan matamu
Mentaati suami yang tercinta

Oh muslimah
busanamu menutup rapi
auratmu kau lindungi dengan indahnya

Oh muslimah
Kau rajin mengaji
Islam kau jadikan
Ikutan sejati

p/s : amacam feeling x?hehe

Tuesday, March 20, 2012

[LAGU 4] - Ku Ingin Bahagia

assalamualaikum

lagu seterusnya...haha dah macam buat permintaan lagu kat radio lak.okeh lagu yang ni aku terdengar masa aku tengah feeling2 tengok drama melayu kat tv rtm.aku memang peminat tegar citer melayu.xkisah la orang kata citer melayu xde kualiti ke aper.

so lagu ni ada 2 version.satu nya versi melayu dan satu ag versi jepun.tapi yang asalnya adalah dari jepun.part paling suka nyanyian part 3,hehe.so jom dengarkan sama-sama [macam bese pause dulu lagu background blog] ^_^



LIRIK

Berikanku bahagia
Hidup bebas
Mencari jalan sendiri
Jauhi alam derita

Ku jangan diganggu lagi
Kasihanilah
Ku ingin nikmat bahagia
Menempuh hidup baru

Kata manis sumpahan
Janji akan setia
Curahan ketika kita
Dalam bermesra

Oh itu
Hanyalah godaan
Memujuk hati ini
Oh itu telah pun ku tahu
Diriku telah terpedaya

yang ini pulak version dari jepun by momoe yamaguchi



p/s : layan la ye.rentak zaman dedulu sikit.hehe

[LAGU 3] - Thank you ALLAH

assalamualaikum

arini nak share lagu dari maher zain lak.cuba fahami maksud lirik lagu ni.aku suka maksud lirik di part 3.mengenai manusia yang xpernah berterima kasih pada Allah.so let's cekidaut [pause dulu lagu di blog aku ye]



LIRIK :

I was so far from You
Yet to me You were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes
To all the signs You put in my way
I walked every day
Further and further away from You
Allah You brought me home
I thank You with every breath I take

Chorus:
Alhamdu Lillah, Alhamdu lillah
All praise is to Allah, All praise is to Allah

I never thought about
All the things You had given to me
I never thanked You once
I was too proud
To see the truth
And prostrate to You
Until I took the first step
And that's when You opened the doors for me
And now, Allah, I realise what I was missing
By being far from You

Chorus

Allah I want to thank You
I want to thank You for all the things that You've done
You've done for me through all my years I've been lost
You guided me from all the ways that were wrong
Indeed You gave me hope
Oh Allah I want to thank You
I want to thank You for all the things that You've done
You've done for me through all my years I've been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I want to thank You
For bringing me home

Chorus

p/s : aku mencuba untuk menjadi lebaik baik dari sebelum ni ^_^

Friday, March 16, 2012

[LAGU 2] - sudah cukup sudah

assalamualaikum

arini nak update pasal lagu nirwana band lak.semalam aku dah update lagu masa lalu.lagu sudah cukup sudah ni aku start minat bila suria fm siarkan hampir setiap jam.setiap hari bekerja dari pukul 10am-5pm aku akan pasang suria fm online.so selalu sangat aku dengar lagu ni.

lagu ni pernah diminati oleh ramai rakyat malaysia.seperti yang ditulis di fanpage suria fm, lagu ni mencetuskan fenomena secara tiba-tiba.so let's cekidaut la.sila feeling2 okeh ^_^
(jangan lupa pause lagu background muzik blog aku ok)



nyanyi sama-sama jom. LIRIK :

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik kupergi saja

T’lah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik kupergi saja

p/s : kalau xde ape hal malam esok aku akan ke UTP untuk program chill floor

[LAGU 1] - masa lalu

assalamualaikum

aku rasa ni dah lagu kedua dari indonesia yang menyentuh hati aku.lirik dia tu memang mengusik jiwa la.walaupun xde pengalaman kan.sebelum ni lagu dari nirwana band berjaya mencuri minat aku.sekarang ni aku xtau siapa penyanyi asal nya.

ditulis kat video ni namanya zizan.xtau la sama ada namanya memang zizan atau bukan.so let's cekidaut {pause dulu muzik background blog aku ye}



LIRIK :
tiada tetesan air mata
ku rasa kini kering sudah
meratapi masa laluku
yang tak berpihak kepadaku

kini engkau ada dimana
ku tak tahu apa kabarmu
mungkinkah nanti ku temui
dirimu yang aku cintai

tertulis kisah cerita kita
begitu indah masa laluku
dia menangis di pelukanku
lalu berkata ”pertahankan aku”

* dimana kini masa laluku
apakah engkau mendengar laguku
yang telah tersaji hanya untukmu
sebagai pelengkap cerita hidupku

(tertulis kisah cerita kita
begitu indah masa laluku
dia menangis di pelukanku
lalu berkata ”pertahankan aku”)

repeat * [2x]

sebagai pelengkap uuh uuh cerita hidupku


p/s : nanti aku update pasal MV nirwana band tu ek

Thursday, March 15, 2012

blur di pagi hari -_-"

assalamualaikum

semalam layan hindustan citer kal ho na ho sampai dekat pukul 1.40am.pehtu masuk bilik guling2 sampai la pukul 2.30am.baru la mata rasa nak pejam.

tapi yang mengharukan adalah pagi tadi bila terjaga je terus aku kelam kabut capai towel masuk toilet.masa tu memang aku macam pelik je apasal aku terasa ngantuk sangat2 lagi nih.serius masa tu macam nak tido dalam toilet je.aku bukak pintu toilet, try usha jam loceng tepi katil.malangnya xnampak sebab aku xpasang lampu bilik.

bila dah siap settle mandi aku bukak lampu bilik dan terus wusha jam.sekali tengok jam baru pukul  4.45am. perghh masa tu rasa macam..apakah!!!patut la aku terasa ngantuk giler.ko bayangkan la kul 2.30am tido pukul 4.45 dah tercongok dalam toilet.patut la aku xdengar alarm dari henset2 aku tu berbunyik.

so disebabkan dah ngantuk sesangat maka sarung balik tshirt suma, tutup lampu dan berbungkus balik atas katil.perghh heaven giler.tapi yang xbestnya aku ni kalo dah bangun then tido balik, nanti kengantukan nya lebih melampau dari biasa.oh tidak.i need a cup of nescafe now! yeahh jom cari nescafe kat bangunan sebelah ofis ni.kedai tu nescafe nya agak pekat la.confirm hilang ngantuk



minggu ni mungkin xbalik kampung.dah 3 minggu aku balik kampung sebab bosan sampaikan bilik dah macam tongkang pecah.so minggu ni nak kena kemas umah dan bilik serta mensettlekan baju2 yang belambak xbasuh dan juga peti ais yang aisnya dah leh buat main ski.

so kawan-kawan jangan jadi macam aku ye.kalo hal ni jadi masa cuti aku xheran sangat.tapi bila jadi masa hari2 kerja annoying giler beb.padahal kalo cakap kat mak mesti dia kata "elok la tu.leh le ngaji2 dulu sebelum subuh".uhuk2 mafkan daku la mak.terasa ngantuk sesangat [malu]

p/s : untung la bebudak sekolah.dapat holiday.nak holiday gak -_-"

Wednesday, March 14, 2012

wordless wednesday #19 : sahabat karib konon nya ^_^

assalamualaikum



p/s : apiq suka buli tam sebab tam xmelawan.sekali kena cakar baru tau -_-"

Tuesday, March 13, 2012

alhamdulillah...dugaan buatnya

assalamualaikum

sihat x kawan-kawan aku suma arini?alhamdulillah kalo sihat.kalo sakit cepat-cepat makan ubat tau.aku nak update pasal kejadian seorang anak tinggalkan mak nya di hotel murah dalam entry aku sebelum ni.

kita xboleh judge orang kalau kita xtau apa yang jadi.macam dalam entry aku tu, ada aku nyatakan lebih baik kita kasihankan makcik tu dan biarkan je lah anak dia.kalau kita bercerita mengenai anaknya tu, kita plak yang dapat dosa free.

beberapa hari lepas kejadian tu, anak makcik tu buat pengakuan 'saya sayangkan mak'.


KUALA LUMPUR: “Emak saya bang, takkan saya tak sayang. Apapun yang berlaku, sebagai anak saya mohon ampun dan maaf dengan apa yang terjadi. Hanya Tuhan yang tahu perasaan saya ketika ini, saya harap mak memahaminya,” kata Amir Mohd Omar, 27, anak Faridah Maulud, ibu yang ditinggalkan di sebuah hotel bajet di sini sejak 3 Mac lalu.

“Saya buntu dan seperti tenggelam punca kerana dalam hati tidak terlintas langsung untuk menyusahkan ibu seperti itu.

“Kejadian ini menyebabkan saya dihubungi sanak-saudara yang selama ini tidak tahu kedudukan sebenar saya walaupun sudah lima tahun menetap dan bekerja di ibu negara. Ada yang memberikan reaksi positif dan ada yang menyalahkan saya sebagai punca semua ini berlaku.

“Namun, saya buat begini kerana sayangkan mak dan mahu dia selesa. Kalau mampu, sudah tentu saya tempatkan dia di rumah sendiri kerana selama ini kami berkongsi susah dan senang,” katanya ketika bersetuju bertemu wakil Harian Metro selepas beberapa kali dihubungi, semalam.

Harian Metro berusaha mencarinya sejak pagi dengan mendapatkan nombor telefon Amir daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan pengusaha hotel.


so berita malam semalam yang aku dapat dari harian metro ada menulis bahawa anak makcik tu dah pergi berjumpa dengan mak nya di rumah kebajikan tu.alhamdulillah dibukak kan hati anaknya untuk bertemu dengan makcik tu.even orang awam mungkin mencemuh dia dengan sikap nya tu, dia xcuba lari dari realiti.kalo dia xreti2 jugak nak jumpa maknya memang hati batu la kan.


tapi alhamdulillah akhirnya dia jumpa jugak.insyaAllah hati tua makcik tu dah memaafkan anaknya tu.lepas tengok video yang metro sediakan, aku pun sama sebak.xleh la tengok muka makcik tu.rasa nak nangis sama je.dari video tu boleh nampak kekesalan anaknya dan makcik tu menerima kembali anak nya tu

walaupun ada sesetengah masyarakat mengatakan riak muka anaknya tu macam berbangga je pun biarlah. kita hidup bukan untuk judge orang.semoga kisah dia menjadi pengajaran buat sahabat-sahabat di luar sana.love our family okey ^_^



p/s : ibu dan ayah kandung kita hanya muncul sekali seumur hidup.hargailah mereka.

Monday, March 12, 2012

MegaGiveAway by Penmerah.com

assalamualaikum


hari ni nak join giveaway akak pen merah yang rambutnya macam yana samsudin.hehe.dikhabarkan ada lebih kurang 60 hadiah yang nak dibagi pada insan-insan yang bertuah.so apa lagi jom la mencuba nasib.kot-kot bertuah leh la dapat hadiah kan ^_^..kalo nak terjah entry lain kak pen merah leh klik SINI

para sponsor :-

okeh nak tag :

TQ >_<

Friday, March 9, 2012

nak salahkan siapa?

assalamualaikum

makin lama manusia makin hilang pedoman dan kesedaran diri. bukan auta tapi fakta.kat muka depan paper metro arini ada cerita pasal seorang ibu tua yang lumpuh ditinggalkan oleh si anak di hotel bajet kat kampung baru.


tengok muka makcik tu je pun dah sedih kan.ntah apa la yang ada kat dalam fikiran anak dia masa tu.anak dia still bujang lagi.maybe kesempitan wang agaknya menjadi salah satu punca dia buat macam tu.tapi walau macam mana pun dia xpatutnya buat mak dia macam tu.

dibiarkan kat dalam hotel tu sorang-sorang sampai makcik tu lemah.ntah la.sekarang ni kalo kesedaran dalam diri sendiri tu xde memang hancur la semuanya.berita penuh boleh baca kat page metro online ataupun beli je paper metro arini.


bila aku tengok pulak video dari metro lagi la aku sedih.tengok air mata makcik tu ngan raut wajah dia.memang sedih sangat la.betapa beratnya la salah anaknya tu sebab menumpahkan air mata mak dia.bukan sikit air mata yang turun tu.



makcik tu bertuah dan bernasib baik sangat sebab owner hotel tu sanggup nak jaga dia.xramai yang ada sikap prihatin macam owner tu di zaman moden ni.alhamdulillah makcik tu sihat cuma mungkin sakit di fikiran dan hatinya.

tapi xboleh nak salahkan anak dia jugak.sebab kita xtau situasi sebenar anak nya tu.kalo memang dia xsuka mak dia tu memang patut kena maki la.tapi macam mana lak kalo dia xterniat nak buat mak dia macam tu.mungkin dia memang xmampu nak tanggung mak dia.yes...memang cara dia tinggalkan mak dia salah.tapi tu la....lebih baik kita kasihan kan ibu tua tu saja.biarlah anak dia tu.xpasal2 nanti kita yang dapat dosa free.

kesimpulannya apa yang jadi pada sikap manusia zaman sekarang ni terutama pada sikap yang xpandai nak hormat pada kedua ibu bapa ni, sebenarnya bukan lah salah ibu bapa atau cikgu sekolah.tapi tu semua salah diri sendiri yang kurang kesedaran,kurang iman dan terlalu mengejar keduniaan sampai lupa saham akhirat.ibu bapa kita ni salah satu saham akhirat kita tau

so jom cekidaut iman kita.pastikan kita xtergolong dalam insan2 yang mengabaikan ibu bapa dan yang DIATAS.berbaktilah kita pada kedua ibu bapa kita.jangan lah diabaikan dan dengarlah nasihat mereka.kita xkan mampu nak mohon maaf pada mereka jika mereka telah tiada.salah satu nikmat kita hilang jika kita kehilangan mereka.kalau kehilangan sementara boleh lagi diubah tapi kalau kehilangan selama-lamanya agaknya macam mana nak minta ampun ye.

p/s : fikir-fikirkan.sayangi mak ayah kita <3

update :-

anak nya dah sedar and telah berjumpa dengan maknya.alhamdulillah

Thursday, March 8, 2012

Saya Join Pasti Dapat Doodle Part 2

assalamualaikum


sekarang aku keje nak kumpul doodle dari apit je.hehe.biorkan la.aku xde bakat macam dia so dah alang2 dia bagi free jangan la dilepaskan ye dak >_<

nama : maisarah810
warna : purple @ ungu

tag : wanie dan mak jemah ^_^

p/s: untuk 50 terawal je ye.hehe.aku ni pun ntah 
termasuk or x.haha

Tuesday, March 6, 2012

hepi besday KKS ^_^

assalamualaikum

hari ni besday KKS kita si nurul azzren tu.hehe.semalam dah membongkang awal sangat so aku xsempat nak wish.alam mimpi dah menjengah dulu.apa-apa pun nak wish Hepi Besday untuk my lovely sahabat.



hepi besday yang ke 22 kawan.
tua sudah ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...