~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Thursday, January 5, 2012

dulu-dulu #5 : buat tapi xpernah ikut

assalamualaikum

dah 4 tahun rupanya aku tinggalkan zaman sekolah.last sekolah aku adalah kat teknik teluk intan. lepas tu sambung melepak kat institut pertanian lak ^_^ tapi tu bukan isunya.aku rasa masa study dulu mesti ramai yang buat jadual belajar kan.

ihsan google.meriah kan
kalo zaman study dulu aku tengok budak-budak pintar yang selalu buat dan ikut jadual belajar tu.jadual tu pulak kemain lagi cantiknya.meriah ngan warna-warna, untuk tarik perhatian katanya. tapi jangan salah faham, aku rasa memang semua student kena ada jadual belajar.samaada diaorang buat dengan rela hati atau kena paksa.

aku dulu buat jadual belajar dengan rela hati dan juga dengan kena paksa.hak hak hak. dari sekolah rendah sampai la ke institut aku buat jadual tu.dan yang bestnya aku xpernah ikut pun jadual tu. harapkan jadual tu tertampal elok je kat dinding ngan kat papan katil hostel.jangan harap la aku nak ikut.

sebabnya aku ni jenis study xikut time.ikut suka aku je nak study bile.selalunya kul 12am keatas.kalo orang ramai dok berjaga aku xleh nak study. ha time tu akan nampak la bayang aku kat bilik tv ke, main game ke, baca novel ke or lain2 la.susah benor aku nak study time orang berjaga.rasa macam baca buku kosong je sebab xmasuk pape pun dalam otak.

member aku suka cakap " ko ni xbaca buku ke?"sebab dia selalu nampak aku dok layan baik punyer tengok tv masa orang lain sibuk study.weh gua study tengah malam la.dok feeling sorang-sorang baca fakta yang bukan auta tu.

tapi kesimpulannya memang ramai yang buat jadual belajar tapi xikut kan.kalo ikut pun sehari dua je pehtu tertempek la jadual tu menyendiri kat dinding tu.haipp jangan nak temberang.hahaha.pape pun leh geng ngan aku.tapi seeloknya ikut la jadual belajar yang dah dibuat tu.baru la nampak sistematik sikit kan.jangan jadi macam aku ni, last minit baru nak study -_-"

kelas aku kat teknik yang menang 5x anugerah kelas tercantik (>_<)
p/s : macam mana rupa jadual belajar korang?ce nengok sikit ^_^

2 comments:

nuraizuddin said...

aku tak pernah ada jadual belajar. Jadual kelas je ada.. itu pun sebab keterpaksaan. eh!

maisarah sarah said...

eh!!hahaha.

kalo ikut jadual sgt pn xbest.rasa mcm skema giler.tampal je kat dinding spya dorm or bilik nmpk lebih meriah ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...