~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Sunday, September 11, 2011

InsyaAllah lebih baik lepas ni

Assalamualaikum...

saat dan ketika aku menaip entry ni aku dah ada kat umah baru.huhuhu....bukan beli umah ye tapi sewa je.xmampu ag nak beli umah.sob sob...
ihsan incik google
memula aku cadang nak pindah minggu depan.pastu akak angkat aku kata minggu depan jumaat cuti sempena hari malaysia.so aku pun tepon mak then mak kata esok (arini la tu) angkat barang.minggu dpn leh la balik.weeeee suka giler aku.

pagi tadi aku gi tengok umah kat taman gemilang tu.sebenarnya sewa bilik je pun tapi sekali ngan umah la.so setelah diusha umah plus bilik dan sekeliling nya aku pun setuju nak dok situ.agpun aku memang nak bla dari umah sewa lama tu cepat2.tambahan lak owner umah baru ni aku rasa ok je.sebab masa aku jumpa tadi diaorang suami isteri pun ramah dan ambik berat gak la.so rasanya InsyaAllah xde masalah.

pasal housemate umah baru lak.sekarang ni ada dua orang housemate aku.sorang tu amik degree kat UiTM dan sorang ag dak filipina.masa memula owner tu kata org filipina aku agak terkezut gak.tapi xpe la.dah lama2 sembang2 dia pun nampak ok dan yang penting dia xmakan ba alip ba ya sebab dia alergic. so xde masalah sangat la. tapi ayah kata balik kampung minggu depan mesti aku dah pandai speaking english.hahaha hampeh tol!!!...aku rasa dah macam ayam cakap ngan itik je.berbelit lidah aku nak balas balik apa dia cakap

yang dak uitm  tu pun ok.masa memula masuk aku tengok mak dia sembang ngan dak filipina tu.perghh memang teror ar.laju je mak dia speaking.aku??hehee tengok je la.malas nak pikir ayat nak balas apa yang dak filipina tu ckp.dak ni aku xtau ag nama dia.but at least she better than jembalang tu.dia nampak ramah,kelakar dan sempoi.

so petang ni around kul 5 or 6 aku akan ke umah sewa lama aku.nak kasi settle dan basuh skit minah jembalang tu.moga2 lepas ni idup aku lebih aman tanpa dia. owh lupa nak bagi tau.rupa2 nya umah dak2 opis aku selang 3 umah je dari aku.ish3...aku ingatkan diaorang kat lorong lain.adeh!!! tadi pun aku nampak kete sharul tu dok vromm2 kat luar.hehehe.baru balik makan kot.pada bos kecik kalo baca blog aku ni, leh la kirim2 kuih raya ye.hahaha.

p/s : doakan semuanya ok dan lebih baik dari sebelum ni.

2 comments:

kulop ludin said...

tahniah dapat sewa tempat baru....
mesti selesa....

maisarah sarah said...

thanks.agak slsa gak la.housemate pn best2.suma leh kawtim pnya =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...