~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Sunday, June 26, 2011

bila malam menjelma....

di kala malam yang hening kedengaran musik akustika dari sang cengkerik berlagu riang.ditambah pula dengan indah nya langit malam dengan sinaran bulan dan kerdipan bintang yang besepah2.indah sungguh kejadian Illahi ini.tapi tetiba di spoilkan oleh bayangan kak limah yang sibuk menyanyikan lagu enjit2 semut dia tu.choiiii...hahaha ok dah terlampau panjang intro merapu.

sebenarnya aku juz nak bagitau yang aku ni suka sangat waktu malam ni.sebabnya aku leh tengok bintang2 kat langit tu.comel je sumanya.rasa macam nak petik sebijik2 (betul ke guna kata nama sebijik).dulu masa kat sekolah suka sangat dok kat koridor asrama then usha bintang.bila bernasib baik dapat la tengok buruj.kalo xtau buruj tu ape gi buka buku sains korang yang dah usang tu.xpun gunakan teknologi di hujung jari anda dengan menekan di SINI.

tapi sejak2 dah abis belajar dan dah keje ni, aku rasa dah jarang sangat aku usha bintang2 yang comel tu.kalo balik kampung memang aku xkan tercongok kat luar umah nk tengok bintang sebab aku takut.pheww....yela dah la kampung aku tu sunyi je pehtu banyak lak pokok.kang tengah2 syok usha bintang tetiba kak limah lalu xke pengsan aku.tapi sikap suka tengok langit malam tu still ada ag dalam diri ni.

selain tu aku bila malam aku suka tengok bangunan2 tinggi macam Twin Tower, menara KL dan juga menara condong Teluk Intan.sebabnya bila malam je bangunan tu terang benderang ngan lampu.dh nama pun tempat kunjungan pelancong kan.tu yang cantik je bangunan2 tu.
view waktu malam
tapi satu je la.bila malam je kat bandar2 besar contohnya KL selalu melakukan pembaziran elektrik, setuju x ngan statement aku tu???bila malam je sana sini bersepah2 lampu terpasang.tapi itulah salah satu tarikan bandar2 besar ni.

yang paling2 aku xsuka bila malam lak ialah kena bawak moto.ataupun bawak kete bila aku dah ada kete nnti la.sebabnya mata aku ni silau kuat meyh.kadang2 bila aku tgh bawak moto pehtu lampu kete yang depan aku tu tuju kemata aku kompem aku sakit mata.bukan la sakit teruk sangat.juz rasa macam mata kena tuju ngan pasir je la.tapi aku rasa better aku xbawak kenderaan di waktu malam.bahaya ko, xpasal2 masuk longkang nnti.kalo nak bawak tu leh je sbnrnya tapi saje ngada2 xnak.ala2 menjaga kesihatan mata kononnya.

tapi pape pun waktu malam memang best.tambah2 kalo dah mid night tu.perghhh serius best.persekitaran sunyi, cuaca pun sejuk je sampai xyah buka kipas pn xpe dan langit cantik (sunyi dan sejuk tu selalunya kalo kat kampung je).

p/s : tertanya2 macam mana kalo sehari suntuk tu xde waktu siang.juz malam je.itu salah satu tanda kiamat kan???

2 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

mesti tgh fikirkan someone tu kan?? sbb tu tgok bintang..hehe.saya pun suka gak time midnight..sbb snyi...huhu

maisarah sarah said...

hehehe..bukan pikir seseorang.tp pikir sesuatu.huhuhu...cantik kan bintang malam2 v(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...