~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Thursday, August 4, 2011

pandangan pertama

salam ramadan. don't judge a book by its cover. yessss. maksudnya jangan menilai seseorang dari luaran je. kalo luaran seseorang tu selekeh xsemestinya dalaman dia pun selekeh kan.

sekarang ni aku selalu sangat bagi persepsi bila terpandangkan orang tu buat kali pertama *korang aku xtau la * selalunya time baru2 jumpa la kan.bila tengok muka orang tu ala2 bengis je mesti judge dia tu garang.bila tgk muka yang ala2 poyo je kata dia gedik.padahal bila dh kenal tu ha amik ko.elok je, xde pun garang ke gedix ker.owh tidak!!

kalo dia xwat muka cmtu mesti orang xjudge dia kan.yeke???pandai je la ko.xde maknanya...orang kalo nak judge tu dia tetap judge gak xkira la ape pun rupa ko buat. macam aku ni orang selalu kata aku sombong sebab aku jarang nak senyum dan jarang bersembang .

nak wat camner der muka aku dah memang huduh mcm tu.bila senyum je automatik mata aku akan jadi kecik disebabkan pipi yang tembam (-_-"). sebab yang kukuh untuk aku tidak senyum.demn!!

skang ni aku nak tanya pada korang suma. why org suka buat persepsi pada pandangan pertama dan macam mana nak elakkan diri  dari terlibat ngan benda xberfaedah ni???sebab nya xelok kot dok judge orang padahal xkenal pun ag.
ehsan dari uncle google
p/s :adakah persepsi pada pandangan pertama itu perlu??

2 comments:

Jah izzati said...

sama ngan aku. org suka nilai dr pndangan pertama

maisarah sarah said...

jah: aku rsa suma org sma je ngan kita.hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...