~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Monday, August 15, 2011

hampeh!!!

salam darls, arini keje semula setelah menempuh ari2 yang membosankan di hari sabtu dan ahad.seyes memang bosan.ada housemate pun keje merayap je.malam baru nak nampak bayang.nasib baik le teman ni dah biasa dok sorang dan jenis layan tv.

yela kat sini mana ada shopink complex yang aku nak yiba2.giler bosan kot.sampaikan game kat laptop aku tu pun dah rasa macam nyampah nak bagi aku main.tapi aku buka nak story pasal kebosanan tu.tapi pasal kejadian ala2 tragedi di pagi sabtu.

sebelum ni masa kat teluk intan tiap2 minggu aku balik kampung.yela dekat je pun.tapi sejak2 dah pindah ke seri iskandar ni aku malas nak balik selalu2.sebabnya perjalanan yang mengambil masa sejam, jalan sunyi dan juga musim ujan. so dah bese kalo xkeje bangun lambat.

ari jumaat tu aku tido pas sahur means dah masuk ari sabtu baru tido.pas tu ntah macam mana leh lak bangun awal kan.maka bermula la tragedi.

bangun2 je pagi tu terus tengok jam.sekali usha jam dah kul 8.30 kan.perkara first yang aku buat masa tu adalah bangun dari toto dan amik henset.tujuan utama adalah nak mesej bos kecik mengatakan aku lambat masuk keje.sedangkan aritu sabtu mana la aku keje kan.

tetiba masa nak menaip msj tu aku teringat yang kawan aku mc ari jumaat tu so macam mana lak aku leh masuk lambat arini.masa tu  la otak baru boleh mencerna yang aritu adalah ari sabtu.hadoiyaiii...nasib la xanto ag mesej kat bos kecik.

untuk menutup perasaan malu walaupun masa tu sorang2 aku pun terus bawak tuala gi toilet dan basuh baju.siap basuh baju kemas bilik, jemur kain then telentang dkt sofa depan tv.huhuhu.masa tu masih gak fikir benda yang sama.

pengajaran yang aku dapat adalah jangan tido lambat, jangan lupa kunci jam dan jangan lupa letak kalendar. 


p/s : bosan giler dok umah hujung mggu lepas.huwaarrgghhh....

4 comments:

SaSuke BerrO said...

hampeh sarah...aku ngatkn insiden ape la td...wt suspen jer huhu

maisarah sarah said...

hahaha...alamak tersuspen lak.sori la ye beb.hehehe

KimiCnoL said...

banyak kan mengaji bulan pose nie..*pesan je tapi ak pong tak buat..hahaha xD

maisarah sarah said...

ha tau pn kimicnol.awk tu slalu ke ngaji ni.tp sy ngaji novel slalu.heehe

adeh terover lak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...