~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, March 21, 2012

[LAGU 5] - muslimah

assalamualaikum

sejak akhir-akhir ni aku keje update entry pasal lagu je kan.hehe.itu kerana aku malas nak menaip panjang-panjang.selain tu, aku memang nak share ngan korang lagu-lagu yang menarik minat aku akhir-akhir ni.

so lagu untuk entry kali ni khas untuk kaum MUSLIMAH di luar sana.cuba hayati lirik lagu ni betul-betul.sangat tersentuh sebenarnya.first time aku dengar lagu ni kat radio ikim waktu aku tengah feeling nak tido.

jom dengar kan sama-sama.lebih baik jika diambil pengajaran dari lagu ni ^_^ [pause lagu background blog aku dulu ye]



LIRIK :


Oh muslimah
Allah cinta kepadamu
Rasulullah kasih kepadamu

Oh muslimah
Berbahagialah kau telah dilahirkannya dengan mulia

Subhanallah
Tuhan telah berkati wanita yang cukup ilmu
Rendah hati

Oh muslimah
busanamu menutup rapi
auratmu kau lindungi dengan indahnya

Oh muslimah
kau rajin memuji
Islam kau jadikan ikutan sejati

Subhanallah
Tuhan telah berkati wanita yang cukup ilmu
Rendah hati

Oh muslimah
memandangmu menyejuk hati
menundukkan nafsu hati yang goyah
Keayuan wanita solehah indah peribadi
Tulus hatinya

Oh muslimah
Kecantikan yang sebenar
Pada tutur kata penuh berhikmah

Mempertahan kehormatan dirimu
dengan pakaian mentaati Allah

Oh muslimah
Kau masuk ke syurga
Solat lima waktu dan berpuasa
Menundukkan pandangan matamu
Mentaati suami yang tercinta

Oh muslimah
busanamu menutup rapi
auratmu kau lindungi dengan indahnya

Oh muslimah
Kau rajin mengaji
Islam kau jadikan
Ikutan sejati

p/s : amacam feeling x?hehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...