~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, March 22, 2011

BuaT bAiK sALaH bUat JaHAt poWn SalAH


salam sejahtera ke atas kamu.
hai guys...buat apa tu???baca blog aku ek.hehehe
so aku xtau la apa nak jadi kat orang skang nih...
mentang2 la zaman IT skang nih...
suma benda nak masukkan kat internet tu
kalo xsuka orang lain pown sendiri2 yang tau dah ar..
ni leh lak buat macam2 pasal orang tu..

yang selalu jadi kalo kat facebook la.
asal xsuka kat org tu je mula la buat page "kami benci..."
xpown "kami mahu......minta maaf/dihukum"
korang rasa betul xapa yg aku bgtau nih???
sebabnya aku ada tengok dah...

sebelum2 ni memang ar aku macam xkisah sangat sebab xde kawan2 aku yang kena..
tapi tadi ntah macam mana ada lak sorang kawan aku yang kena gitu..
owh xleh jadi nih!!!!
sian giler tengok dia...
sampai jadi down sangat2.
sampai dia padam fb dia dan buka akaun baru juz utk kawan2 je.
xkesian ke kalo kawan korang jadi macam tu???
padahal apa yang aku kenal, dia ni memang baik,sopan,peramah dan xmemilih kawan....
tapi disebabkan sifat baik tu la dia dipijak oleh orang lain.

agaknya apa faedah yang diaorg dapat bila buat page macam tu ek..
kalo ramai yang like tu lain citer la.ni xde sape pown yang like.
just dia seorang je...
so nampak sangat kan dia ni ada sifat dengki/jeles/hati busuk.
orang lain seronok je member ngan kawan aku tu tapi dia lak dok kata kawan aku ni kekwat la,sombong,bajet bagus dan etc....
memang sengal la orang yang buat tu.

but don't worry....
kata fb skang dah makin maju kan....
anything pown kita leh report...
so demi my pren aku dah pown report page tu..
even nampak macam xde pe pown macam aku ni saje je besarkan citer..
apa aku kisah..biar ar.aku nak tolong kawan aku.
aku xnak tengok dia down je sebab kena kutuk kat page macam tu.
harap lepas ni kawan aku tu akan ceria balik macam dulu .

p/s : agak kalo orang yang buat page tu xde keje sgt, banyak2 kan la berzikir moga diberi ketenangan hidup oleh ALLAH 

4 comments:

Devil Inc. said...

Biasalah. Hidup ini bukan selalunya disukai :)

maisarah sarah said...

yups...kita xleh nak puaskan ati suma org.

aLieF si Muncung ManiS said...

bagitaw kawan awk tu,suruh dia sabar k..bgtaw dia Tuhan sentiasa bersama orang2 yg sabar..k..:P

maisarah sarah said...

yups...akan disampaikan mr alief.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...