~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Thursday, March 24, 2011

aku Di daLaM DiLemA

hello....salam sejahtera keatas kamu...
sebelum ni aku dah ada dilema sikit dah...boleh kata ranking ke 5 la...
tapi tadi lepas dpt satu call from that guy yang berurusan dgn aku, dilema aku terus naik ke tangga pertama.
aduh!!!macam mana nih...

apa la dilema yang bt aku hampir2 sewel nih ek..hehehe
dilema aku tu sbnrnya xde la besar mana pown...
tapi disebabkan aku ni seorang yang sangat baik makanya benda tu jadi rumit.huhuhu

first dilema aku ialah sama ada nak gi anta ayah ngan mak ke KLIA or x.
becoz ayah ngan mak nk gi umrah..tp aku lak kena keje...
macam mana tu...diaorg kena gi ari rabu 30/3/2011.
so aku ptuskan aku pown malas la nak gi kan...

tapi dilema kedua aku dtg bila that guy call aku...
that guy tu ialah staf from MPOB...
tau xMPOB tu ape?ha ni la full name of MPOB-Malaysian Palm Oil Board.
semalam dia call juz tnya sama ada aku sdng mencari keje,dh keje or bljr..then dia tnya psl result spm dan CGPA...
so td kul 1.10 ptg dia call ag..tp aku xagkt coz aku tgh kopek durian masa tu.huhuhu
agpn sape nak expect benda tu..1.10 ptg kan waktu rehat.

then masa aku otw balik dari kg bermin lepas amik durian ngan rambutan (jgn jeles) that guy call ag...
(sore dia macho la.hahaha)
dia kata "ni cik nur maisarah harun ke"
aku pn jawab la kan....pehtu dia kata ag dia nak suh aku gi tmdga pada 31/3/2011.
kat ibu pejabat MPOB kat bangi tu.
masalahnya sekarang sama je ngan dilema first aku..
aku kena keje...even sbnrnya aku leh je minx cuti.
tapi bulan ni je aku dah mik cuti 2 ari ritu....
xkan aku nak amik cuti kali ni 3 ari lak..
uish giler serba slh aku.

ag pulak bos aku tu kawan ayah...so memang sangat2 serba salah...
kang kot sebab aku deme xbertegur ke...mana kita nak tau kan..
itu la aku dh kata aku ni sangat baik..hahaha.memikirkan banyak benda.
skang ni aku xtau cmne...nak cuti ke x...
tapi aku rasa peluang aku nk dpt keje kat MPOB tu cerah even kontrak pn...adoiyai plez help me....
kalo aku tetiba nak berenti keje ag la xsampai ati..
aku sndri dah rasa mcm mana rasa bila slh sorang pekerja xde masa kt kedai tu..
memang bz giler la....smpai xsempat nak rehat tu...
so....

p/s : semoga aku mendapat petunjuk dari ALLAH yang mana aku patut bt,,,,moga aku bt keputusan yang terbaik...
(nampak macam besar je dilema aku ni yek.hehehe.....DILEMA WANITA.hahaha)

7 comments:

Devil Inc. said...

Uhu, sila jangan tolak. Pergi jelah. Marilah tidur di rumah daku sebab dari rumah ke MPOB tu tak sampai 10minit. Kehkehkeh :D

maisarah sarah said...

pergh dekat tu 10 minit je..tapi saya segan la (-_-")

hehehe

Devil Inc. said...

Ngade le kamu, nak segan kunun. Kak Intan boleh hantarkan. Tapi merempitlah. Haha XD

aLieF si Muncung ManiS said...

pergi je interbiu tu...peluang jgn tolak..hehehe..mak dan ayah sarah nak gi umrah ek??wahh..boleh la alief kirim belikan kurma dan air zamzam..huhuhu...

maisarah sarah said...

wah kak intan..nak tau x???arini baru kita tau soalnya aku tu blog kak intan..patutla macam kenal je entry2 tu.hehehe...

maisarah sarah said...

alief: memang nak gi pun.dilema dah ilang dh.sudah settle suma.hehehe...

yups leh je kirim tp nnti nak bg cmne lak.hehehe

maisarah sarah said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...