~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, December 6, 2011

menyokong kerana bakat atau rupa

assalamualaikum

PERHATIAN : ini entry mengutuk atau luahan perasaan

sejak akhir-akhir ni fenomena bola sepak menjadi satu kegilaan buat anak-anak remaja terutamanya.page tanda sokongan tumbuh macam cendawan.tapi dalam otak aku ni ada satu persoalan yang aku x berapa layak nak jawab. mereka ini menyokong kerana bakat pemain atau rupa semata-mata??


sebab nya aku tengok dekat fanpage (selalu aku usha kat fanpage muslim) tu kebanyakkan komen mesti akan sebut '"eyh hensem la muslim ni, wahhh muslim ni kacak la, nak jadi awek muslim leh x, nak kawen ngan muslim la, nak jumpa muslim la, bertuah la sape dapat jadi awek muslim".


lebih kurang macam tu la status yang dipost tu. sampaikan aku rasa macam naik muak dah nak buka page tu.masa page tu hanya ada 1000 like wall fanpage tu penuh dengan kata-kata support.tapi sekarang ni lebih kepada luahan perasaan suka peminat kepada muslim. aku ingat ag ada sorang awek ni dia selalu komen kat wall page tu.tapi komen dia semua nya komen semangat dan bukan nya komen yang annoying -_-"

aku tau la pemain-pemain harimau muda ni ada pakej.berbakat serta ada rupa yang kacak.dan aku gak tau yang mereka semua menyokong disebabkan pakej tu.tapi kenapa aku tengok sokongan mereka lebih kepada rupa.xbalance langsung untuk menjadi penyokong.
kerana bakat atau rupa?
tapi yang lebih annoying bila penyokong-penyokong waniita ni tau yang seseorang pemain tu xde awek or dah putus ngan awek dia.masa tu nanti penuh la komen kat fanpage tu pasal adik-adik nih nak jadi awek pemain-pemain ni.nak kawen la, nak couple la.penat aku tengok kerenah masing-masing.

owh ye pada penyokong-penyokong muslim please jangan sebarkan sesuatu khabar kalo xpasti.aku tengok ramai jugak yang copy paste pic muslim ngan ex dia sebelum ni dan kata itu awek muslim.please kalo korang xtau jangan sebarkan.kesian dekat akak tu.pehtu ramai lak yang share pic tu ngan orang lain. nampak sangat mereka ni obses ngan muslim tapi xsiasat dulu sebelum menyebarkan sesuatu pasal muslim.

aku bukan apa.aku kesian ngan akak tu.dah la masa dia kapel ngan muslim ramai yang benci dia tanpa sebab.ni korang nak buat dia ag sedih lak.bagi la dia fokus pada study dia tu tanpa gangguan.tapi aku memang geram ngan orang yang buat fitnah pasal akak tu.secara jujurnya dia sangat-sangat baik dan banyak membantu.dia juga sangat caring dan lembut.sampai ati orang yang buat fitnah pada dia tu -_-"

kesimpulannya kalo nak jadi penyokong setia sekalipun please la jangan nak double gediks sangat.mungkin korang rasa xsalah nak tunjuk tanda sokongan korang tapi berpada-pada la sayang-sayang ku.so sokong la kerana mereka la pejuang-pejuang sukan bola sepak malaysia.
mohd muslim ahmad
aku masih setia menyokong muslim @ 24 serta pasukan harimau malaya

p/s : behave yourself and myself too dear ^_^

8 comments:

Wani Omar said...

betul betul , kesian dkt akak tu . byk sgt la gambar dia dgn muslim kt fb org lain . lps tu , tak tau ape ape , ckp dorg nie still bercinta lg . akak tu ckp skrg ramai sgt add dia kt fb , da tak ada privacy da . akak tu mmg baik , peramah sgt :)

J.Syazwana said...

so muslim single lah sekarang? haha ! pape pon muslim memang hensem :P

tapi muslim main bola hebat jugak. paling suka kalau bola nak sampai dekat pintu gol mesti nampak dia yang tanduk bola sebab dia tinggi. comel ! :D

maisarah sarah said...

wani omar : tu ls pasal.kesian dia.dah la dia nak study ag, mesti stress je org dok ckp pasal dia.and sebarkan pic dia ngan mus

maisarah sarah said...

j.syazwana : dia dh ada awek baru.dia mmg suka tanduk bola.huhuhu

Nur Amirah Atikah said...

Keep up muslim, pada sapa yang cemburu dgn awek muslim tuh, berubah laa, xkan smue dalam dunia nie nak dimiliki kan, apepun,kite kene menyokong harimau muda and especially muslim ahmad, for kak puda, kuatkan semangat,pekakan telinga, tetapkan hati...

maisarah sarah said...

betul tu.agpun pemain harapkan support dari penyokong bukan lebih2 kan.

Wani Omar said...

kesian kak puda tu . awek baru muslim tak secantik kak puda kan ? kak puda seribu kali ganda lg cantik dr awek muslim skrg .

maisarah sarah said...

ntah la wani.xpernah tgk pun awek baru dia.hehehe biarla diaorang bahagia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...