~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Thursday, February 24, 2011

diberi ujian oleh NYA seawal pagi lagi....ku redha

hai olzs!!
eyh ya ampun silap la...
assalamualaikum....
arini aku bangun awal...
kul 6 dah bangun (awal ker?)
kul 5.30 pagi ayah tepon suh bangun.
kul 5.45 mak tepon suh bangun.
kul 5.54 along tepon suh bangun.
nasib angah xcall untuk mencukupkan kuota. family
hahaha
sumanya sebab arini aku ada interview RISDA.
bertempat di jalan ampang KL.
pagi2 ag aku dah diuji Allah Yang Maha Esa..
turun je kat stesen lrt kowt kat Jelatek....
masa tu dah kul 7.15pagi
tunggu punya tunggu teksi xmuncul2 gak.
owh sangat sedih 
(-_-")
masa tu lak ramai yang nak naik teksi.
time tu teksi pulak 1 dalam 10.
kalo ada pon suma dah ada orang.
so untuk menjimatkan masa sebab takut lambat sampai.
alang kata
"dik baik kita jalan dulu,dah dekat dah tu.depan tu bangunan perkeso.dia dekat je ngan bangunan perkeso tu"
so kitaorg pun menapak la dari depan stesen jelatek tu kesana....
jalan punya jalan ujan turun dengan semangatnya..
basah la jugak aku.
teksi tetap maintain xnampak bayang..
jangan kata dia punya box atas teksi tu lampu teksi pn xnampak.
sedeyh..
pehtu jumpa akak jual paper tepi jalan tanya dia risda kat ner.
dan dia pown jawab
"risda belah kiri ni dik.tapi jauh ag.baik naik bas.adik gi belah jalan besar tu ada banyak teksi ngan bas".
so kitaorg pn blah lepas ucap time kasih.
dh sampai jalan besar baru la nampak teksi.
tapi xbanyak pn yang kosong.
tahan punya tahan ada la uncle singh ni benti kat tepi jalan tu.
so sempat la nak naik.
yang uncle singh ni aku xtau la memang gatal ke atau nak menceriakan pagi2 aku yang dah rasa 
macam pe je kan.
dia dok cakap
"apa pasal jalan dalam ujan.nanti lain kali kasi telefon sama abg singh.abg singh boleh amik"
aku malas nak layan.dalam otak aku pikir interview je
alang la yang melayan dia.
dah smpai depan pejabat risda uncle singh tu bnti betul2 depan pintu.
so amat gembira rasanya dah sampai
hehehe
thanks to uncle singh
kalo dia xde jawabnya lmbat la aku sampai
masuk je terus tanya kantin.
lapor weh
belum sarapan ag.
dah sarapan naik atas tingkat 1.tengok dah ramai dah yang sampai
waduh...
aku xcuak ag masa tu.leh ag gelak2 ngan member2.
hahaha
sembang2 suma...
gosip2 semasa sikit plas merancang masa depan kawan2.
pastu susun2 sijil,isi borang.
then jawab ujian personaliti
ok la.
then tggu ag untuk interview lak
aku group no3.
so dah settle interview suma gerak gi majid india.
masa otw ke sana alang kata
"kalo ko xdapat gak keje ni memang ko xbertuah la dik.dah meredah ujan suma...jalan kaki bagai.aku citer kat along pn along gelak"
cis!!! sangat hampeh.
nasib aku dah abis interview.
gi masjid india beli selipor sebab kaki aku dah melecet pakai kasut tu.
so beli la selipor harga rm10.
jalan2 ag beli plak brooch then singgah maidin.
beli la barang2 sikit.
hehehe
balik umah nak teksi.
tetengah syok tgk tv ingat nak on9.
line ak xde
so mata dah stim aku pun mula la melayarkan minda untuk masuk mood mimpi.
dah masuk zon mimpi tu xyah kata apa la.
xhengat dunia dh.
tetiba sedap bermimpi-mimpian (ada ke) ujan plak.
campur ngan guruh dan kilat.
aku tejaga la plak kan.
dengar bunyi guruh tu takut giler.
dah macam tanah runtuh.
dalam otak aku dok pikir nak kiamat dah ke ni..
cuak beb..
pehtu tengah dok pikir2 terlena balik.
hehehe

-end-

p/s : hope ada rezeki aku untuk keje tu nanti.
AMIN.

2 comments:

Devil Inc. said...

Heh, dugaan banyak tu. Selamat berjaya la ye? :)

maisarah sarah said...

hehehe..tu la psal...pagi2 dah ada bayak dugaan.agak2 petanda nak dpt keje ke tu.hahaha.thanks ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...