~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, February 22, 2011

berhati-hati dengan ejaan even satu huruf

assalamualikum...
semalam aku dh buat entry ni tapi aku padam sebab aku nya disable right klik xjadi.
aku igt berpunca dari entry ni.
so dengan bangang nya aku pn padam la.
rupanya bukan.
so tadi ada sorg ag jadi mangsa blog  aku.
so aku terpaksa buat balik entry ni untuk keselamatan blog aku.
eheheh
thanks to cik nabilah bella coz dia yang bagitau aku pasal ni.
citernya mcm ni.
smlm dia chat ngan aku kat fb.
dia minx akunya almat blog sbb dia nk jadi follower.
so aku pn taip la kat chat fb tu.
tetiba dia kata 
"cuba ko klik kat link yang ko bagi aku tadi"
aku pun try la klik.
kenapa?apa yang xkena?
rupanya......
lepas je aku tekan link aku bagi tu dia kuar website pasal kristian/bible 
macam pic kat bawah ni.

ini la rupa website bible yang terjadi disebabkan kesilapan ejaan

so bila aku usha balik rupanya aku bagi link salah.
aku bagi link
www.sinardihatikuini.blogpot.com.
nampak macam sama kan.
tapi hakikatnya....
perasan xlink yang aku bagi tu xde huruf 's' pada perkataan blogspot.
blog aku sebenarnya
www.sinardihatikuini.blogspot.com
see sebab satu huruf je dah jadi kuar website lain.
sebab tadi member aku azreen ashreen buka pn kuar bible nya website.
so aku xnak ar nnti orang salah faham.
jadi untuk kawan2 aku
taip betul2 ye.
kalo malas nak taip
gi kat info fb aku then scrool bahagian bawah sekali aku ada tulis.
yang pasti thanks cik nabilah sebab bagitau aku.
so sekarang ni aku nak tukar nama blog aku ni.
leh x?
kalo leh ada xsape-sape leh tolong aku bagitau cara2 nya
and leh xbagitau apa masalah blog aku ni sampai disable right klik nya xjadi.
sebelum ni ok je....

p/s : plez help me and berhati2 ye....

4 comments:

Devil Inc. said...

Nak komen nie :

1. Memang mana² blog, kalau ditaip blogpot, akan direct masuk dalam web Bible. Lama dah cerita nie, mungkin Adik baru tau kot? Agenda Yahudi je semua tu. Jadi, hati² :)

2. Nak tukar title blog atau url blog, pergi Settings, klik Basic untuk tukar title blog dan Publishing untuk tukar url blog

:)

maisarah sarah said...

la yeke.hehehe.almaklum le masuk dunia blog pn baru taun lps.hahaha.tu pn nasib baik member bagitau.
kalo x sampai sudah xtau.
ok saya try bt.thanks ye

maisarah sarah said...

ok dh tukar.hehehe...dia xmenjejaskan pape pun kan.hehehe

Ezdifa said...

adik...camne nak tukar nama blog?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...