~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, July 31, 2012

gelagat di bulan ramadan #1

assalamualaikum

alhamdulillah dah masuk puasa hari ke 11.sekejap je rasa.dok pejam celik je dah sampai 11 hari ha.amacam terawih korang full ke x?terawih aku dok rongak ha sebab bila balik kampung je mesti aku xgi.sila jangan ikut!huhu

bila masuk bulan ramadan ni, ayah secara automatik dapat tugas baru iaitu kejut aku bangun sahur.memula tu juz pesan untuk kejut hari tu je.alih2 sampai ke sudah ayah yang kejutkan.haha kul 5 or 5 lebih tu tepon aku pun berdering la menandakan ayah call dan bunti alarm.kadang2 tu lepas ayah kejut  pun aku leh tido balik -_-"

ni cerita puasa tahun lepas.masa sahur pukul 5am tu ayah call aku suruh bangun.disebabkan semalamnya aku tido pukul 2.30am maka keadaan aku sangat la ngantuk.so bila ayah kejut tu aku just bangun kejap then tido balik. xlama pastu aku terjaga.dah terjaga sah2 la aku terus gi sahur kan.dah sedap melantak semua sampai kenyang aku pun usha la jam.

bila tengok je jam tu omakaii!!! terkejut den sebabnya masa tu dah pukul 6.20am.hahaha aku punya la sedap melantak tadi kan.patutla aku xnampak wajah2 housemate aku dok bersahur masa tu.so bila dah xsengaja makanya puasa boleh diteruskan jugak kan.hehe

macam2 gelagat sebenarnya masa bulan puasa ni.daripada sahur bawak ke siang hari ke waktu berbuka sampaila ke terawih.hehe so yang penting di bulan ramadan ni sila2 la banyakkan berzikir dan amalan yang sepatutnya.huhuhu

okla aku nak belek2 kerja yang dari tadi bersepah atas meja ni.so selamat berpuasa.huhuhu ^_^

4 comments:

Hans said...

hahahaha....
6.20 tu

maisarah sarah said...

aipp jangan gelak.haha

Hans said...

tu kira sah ker macam mana tu?
ekekekke

maisarah sarah said...

bukan sengaja lorh.sah la kot.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...