~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, May 25, 2011

penyesalan yang xberapa nak menyesal (>_<)

hai semua!!!ada sihat ka ini ari..semoga semuanya dalam keredhaan Yang Maha Esa ye.nak tau x...tadi kan masa aku tengah syok2 keje berfb tetiba dapat call no dr kl.aku bajet tu hq mpob la.yela kan,sebab selama ni kalo dh no kl tu mmg xde lain...no mpob je la...

so terjadi la umpat-mengumpat antara kami...hehehe tapi bukan mengumpat sangat la.


cik putrajaya : boleh cakap dengan cik nur maisarah 
aku : ye saya (dalam ati dah bajet org mpob)
cik putrajaya : saya dari perbadanan putrajaya.
aku : owh ok..ada apa ek.
cik putrajaya : awak calon simpanan perbadanan putrajaya kan.boleh saya tanya skrang awk buat ape?
aku : (nk je jawab buat pandai) saya keje skang ni
cik putrajaya : owh yeke.keje kat mana ek?
aku : mpob..lembaga minyak sawit malaysia (sebab dia tanya kan ape bnda mpob tu)
cik putrajaya : lama dah ke keje?
aku : xde la lama sangat.awal bulan ritu (banyak betul tanya)
cik putrajaya :owh awk keje situ kontrak ke?
aku : ye kontrak.
cik putrajaya : awak nak xkalo saya offer keje ngan perbadanan putrajaya?
aku : erk!!! (ke konpiusan melanda..dilema!!!!) erm....perbadanan putrajaya ni kontrak ke tetap? (padahal dh  mmg tau kontrak)
cik putrajaya : kontrak jugak
aku : urm xpe la...saya rasa saya tolak kot (dgn perasaan berbelah bagi)
cik putrajaya : so kiranya awk tolak la ye...
aku : erm nampak gayanya mcm tu la.
cik putrajaya : ok xpe terima kasih ye
aku : sama2


so kesimpulannya aku tolak tawaran orang perbadanan putrajaya tu...ada sebab2 nya..tapi xde la sebab2 yang logik kan.hehehe

  1. kalo keje sana dah sah2 kena dok putrajaya kan.dari aku dok sana baik aku dok perak je.even mayb diaorg akan bgi rumah utk aku duduk.tapi kalo korang diberi pilihan antara duduk dekat ngan family or jauh ngan family mana korang pilih???
  2. keje kat sana kontrak.mpob pun kontrak jugak..so aku rasa xde la nyesal sgt kot.sama je kan...
  3. keje kat mpob ni aku dh tau cmne.kalo perbadanan putrajaya aku xtau ag keje camne..tapi stu yang aku tau mesti kena bt landskap.
  4. bila sebut je putrajaya dan pembantu pertanian, apa yang korang rasa bidang keje korang.macam yang aku jawab bila kena tanya kan penemuduga ritu. "saya tengok kat putrajaya ni xde kebun.so xkan la nk kena lawat kebun lak kan. dah sah2 kena buat landskap sebab perbadanan putrajaya ni kan jaga satu putrajaya"...so disebabkan aku ni terlampaaauuuu pandai bab2 landskap maka aku menolak tawaran tu.nanti kang orang lain xde keje lak.hahaha
  5. bila dah duduk jauh nak balik pun susah.aku paling nyampah nak kena naik bas nih.kemalasan berganda2 bila kena beli tiket dan naik bas.
  6. aku xsuka sangat dok kat area bandar sebenarnya..tambah2 lak kalo dok bandar ni taraf hidup nya kan tinggi.xsuka la aku.kalo tgk kat benda yang aku xsuka kat blog ni.aku ada tulis aku xsuka bersesak kat shopink complex...termasuklah dimana2 tmpt sekalipn.biasalah putrjaya kompem selalu jem.
so cukup xsyarat2 penolakan yang aku bagi tu.hahaha..tapi dalam pada dah tolak tawaran tu pn.still ada rasa sedih dan kecewa jugak la..dia pun tanya secara mendadak dan na jwpn time tu gak.so sangat2 xleh decide dengan adil.hurm!!!
my office yang xjadi.hehehe
i'm sorry perbadanan putrajaya
hurm...sedih betul


p/s : semoga keputusan aku ni betul dan terbaik buat masa ni.dan harapnya ada rezeki aku nak dapat keje tetap.

10 comments:

azreen ashreen said...

beb..
mgikut list2 yg k0 da beri kn tuh aku ase pen0lakn k0 d trime akai k0t..
muehee..
lenla kal0 k0 dapt putrjya tuh tetap mmg aku bangkang..
ni c0ntract gk kn..
da la skunk payah nk nek bus bagai..
huhu..
t spe nk temn aku j0gingg kal0 k0 g sane..
hahahha

maisarah sarah said...

hahaha..tau xpe..kira kalo msk exam alasan2 aku bg tu leh dpt A+ la kan.hehehe....ko joging le ngan kucing aku.wakil.hahaha

azreen ashreen said...

hahaha
Aplus2 beb!
hahaha..
ngn kucen ta ley layn aku sembg..
hahaha

maisarah sarah said...

wahaha sengal je ko kan..xpe2 nnti aku anta wakil kucing yang leh cakap.hahaha

Jah izzati said...

kptusan yg terbaik. n reson yg gile best n boleh ditime akal so lau aku pon tak nyesal.

azreen ashreen said...

ahahha.
k0 nk bg aku d0rem0n ke weh??
wah! bes nyeeee..
hahahah..
kal0 cm tuh k0 g la putrajaya tuh tp bg aku d0rem0n dlu..
hahahahaha

maisarah sarah said...

jah : ahaks terima kasih kerana menyokong.hehehe..penat aku pikir reason2 tu tau.hehehe

maisarah sarah said...

azreen : boleh je bg.tp patung doraemon je la.xpun sticker doraemon.ok la kan dr xde.hahaha

azreen ashreen said...

hahahh..
ta nk, ta nk!
aku nk yg dgn n0bita tuh..
ley cakp2..pehtu aku nk yg ad p0ket.
ley mnx mcm2..
hahahah

maisarah sarah said...

yela..kalo ptung ada gak poket tp xleh seluk tgn la.leh tgk je.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...