~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Thursday, May 3, 2012

alhamdulillah setahun dengan mpob with 'LOVE'

assalamualaikum

yuhuuuu~~~~aku cuti lorh sebab aku renew kontrak arini.maka nya HQ bagi putus sehari untuk bercuti.dah alang2 hari ni khamis maka aku pun minta la cuti hari jumaat hehehe..

alhamdulillah setahun sudah aku berkerja bersama MPOB sebagai RA.wah3 syukurlah sebab dapat sambung lagi kontrak .kalo xdapat sambung agaknya merempat la aku xkeje.hehe sepanjang kerja with mpob ada suka dan peritnya....tapi kebanyakkan nya suka la.perit tu pernah sekali je xsilap aku

perit tu waktu aku mula2 masuk kerja bulan 5 tahun lepas.masa tu xpayah cakap la kan.dengan keadaan ko yang blur2 lagi pasal kerja yang ko kena buat tetiba datang plak satu kes yang lain dari lain.nak kena settle kan sendiri kan.sedangkan ko xtau in detail pasal apa yang ada.nasib baik la staf-staf disana sangat baik.

bayangkan je la baru 2 minggu masuk keje, aku dah bercakap sendiri dengan pengarah yang ada kat HQ tu.hahaha xnak gagap lak kan masa tu.sampai xtido aku dibuatnya pasal kes tu.tambah lak dok teringat kat benda yang salah sorang dak opis aku tu cakap.perghhh seram kot.

tapi xlama pun.bila dah sebulan lebih aku dah mula biasa dengan kerja2 aku.xde la rasa macam beban giler buat keje macam memula masuk dulu.rasa syiok je buat kerja sebab dah faham. start bulan 8 aku pindah kat opis sebenar aku di seri iskandar. dekat sana lagi la sempoi.sebab dapat ketua pejabat yang sempoi punya.


staf yang ada kat sana pun semua sempoi.untuk makluman kat opis aku tu, aku sorang je perempuan.hahaha....memula macam risau gak.yela nak kuar gi makan ke pe ke mesti xde kawan.tapi dah lama-lama aku dah biasa dah.cukup time gi balik umah rehat.pehtu nanti masuk balik opis.dalam sedar xsedar sebenarnya aku dah save sikit duit makan.yelah kalo ada member dah sah2 la nak gi makan apa suma kan.so bila sorang2 aku xkuar makan pun.huhuhu

tambah lak sekarang sejak2 aku amik vco ngan collagen ni aku dah jarang sarapan.aku juz telan 2biji vco dan satu sachet collagen setiap pagi.dah masuk tengahari baru aku makan.tapi kalo dah lapo sangat pun xyah risau,dalam laci dah standby biskut oreo.hahaha.kalo xde bekalan pun kedai runcit bersepah kat area opis aku tu.hehe

so juz nak share je sebenarnya yang aku dah setahun with mpob.hahaha....kesimpulannya keje dengan mpob best walaupun kontrak jew -_-" so pada kawan2 yang baru2 masuk keje tu jangan la risau sangat, memula je rasa kekok nanti dah lama2 mesti seronok.kalo korang jenis yang xreti nak bersembang pun plez la bertegur sape.jangan dok diam2 nanti orang cop ko 'sombong' even sebenarnya ko xreti nak bersembang.hehe.ok lah out~~~

p/s : kalo ada yang add fb aku untuk beli VCO plez bgtau tau.takut nanti aku xapprove.hehe

7 comments:

Pembunuh Tanpa Bayang said...

selamat maju jaya buat kamu ya.

Faaein Talip Roy said...

bestlah orang tu dah keje kan..

bila nak belanja akak ni?

hohoho... mau vaco satu?

eh betul ke vaco?... main hentam je ni.. ;P

Pondok Usang said...

happy nye dia... dapat pindah ofis pun nanti lagi happy... =)

maisarah sarah said...

thanks PTB :)

kak faaein : hehe boleh la tahan.haha...bila2 leh belanja.huhuhu
apa itu vaco??vco la kak.hehehe

pondok usang : hepi la jugak.nak pindah kemana lagi.hehe

Anonymous said...

Salam sis...
sy bminat sgat nak jd RA macm sis... klu sis tak kbratan boley sy tau mpob ada letak x syarat kelayakkan berapa band muet yg mpob nak?
Sbb sy limited sikit pasal b.inggeris ni��
oh ya tapi cgpa hons sy alhamdulillah DL ..harap sis boley bg info sikit pd sy.. tq sis

Bdak nak intern said...

Kalau intern dkat mpob bidang teknologi makanan bole ke?

Bdak nak intern said...

Kalau intern dkat mpob bidang teknologi makanan bole ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...