~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Thursday, April 5, 2012

tipu ke betul ni?

assalamualaikum

aku konpius sebenarnya ni.pada 10.03.2012 aritu aku singgah coolblog dekat giant teluk intan. macam bese aku order milk tea + choclate yang harganya RM1.80 tu.hehe....so bila dah berpuluh kali aku beli dengan harga RM 1.80 tu, tiba-tiba masa aku beli dekat coolblog giant minah tu charge aku RM2.00 untuk milk tea + choclate.

aku dah pelik dah sebenarnya.sebab harga dekat pamplet tu still tunjuk RM1.80.kalo xsilap aku bila ada dinaikkan harga or pape pun coolblog akan info kat pengguna.macam yang coolblog di tesco seri iskandar ni.dia ada tampalkan memo/info pasal less ice...less sugar dan lain-lain.

so why yang coolblog giant teluk intan tu xde inform pape pun.then aku try la tanya minah tu

aku : apasal harga dia dah jadi RM2.00
minah : yang choclate memang dah naik harga jadi RM2.00 kak.semua sama, dah naik.
aku : yeke.selalu saya beli sama je harga dia RM1.80.
minah : ni harga baru kak.memang dah naik dah.baru je.
aku : owh yeke..... [sambil buat muka pelik]


aku xde la kisah sangat dengan harga yang naik setakat 0.20 sen tu.tapi kalo benda tu betul xpe.tapi kalo xbetul memang xbest la.rasa macam tertipu je.mana la tau kan kot sewa tapak kat giant tu dah naik ke.tapi macam xlogik lak.sebab harga coolblog ni di fixed kan sama untuk semua cawangan.

memula aku bodoh2 gak percaya cakap minah tu.then aku try beli kat tesco seri iskandar.aku tengok sama je dia charge aku RM1.80.then aku beli lak kat tesco kampar.harga yang sama gak dia charge RM2.00.so macam mana yang kat giant tu leh sesat RM2.00. aku nak confirmkan harga punya pasal, sanggup beli milk tea + choclate walaupun dalam hati nak beli oreo.haha

so xkisah la memang naik harga or x.tapi yang pasti benda tu haruslah betul dan bukan nya pelesu.aku kan berjiwa halus sebab tu xreti nak tanya banyak-banyak dan marah-marah.haha ^_^



p/s : belanja aku white coffee please.N G A N T U K!!

2 comments:

CikLaLA said...

Hahaha.. Tak abis2 lgi pasal coolblog.. Memang peminat setia betul la sarah ni. Hihi

maisarah sarah said...

memang peminat setia pn.hehe.xsah gi tesco tp xbeli coolblog.muahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...