~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, April 18, 2012

[LAGU 8] - doa dhuha

assalamualaikum

tadi aku dok tengok kat wall fb aku ada KKS post video doa dhuha by UNIC.so aku try la dengar and aku nak kata yang "KKS aku suka gak lagu tu".hahaha...dia kata dia suka lagu tu,so bila dah dengar memang best pun.

part yang dalam bahasa melayu tu sangat best.suka je aku dengar....kalo dihayati makna ayat tu mesti touching sangat.so xyah cakap banyak.lets cekidaut.aku letak dua video.satu video yang ada tunjuk ayat quran dan satu lagi ada lirik melayu.tapi dua-dua nya sama je.

so jangan lupa pause dulu lagu background muzik blog aku ye :)





LIRIK :

Allahumma Innadh Dhuha-A Dhuha-Uka
Wal Bahaa-A Bahaa-Uka
Wal Jamaala Jamaaluka
Wal Quwwata Quwatuka
Wal Qudrata Qudratuka
Wal Ishmata Ishmatuka

Allahuma Inkaana Rizqi Fis Samma-I Fa Anzilhu
Wan Inkaana Fil Ardhi Fa-Akhrijhu
Wa Inkaana Mu’asiran Fayassirhu
Wa Inkaana Haraaman Fathahhirhu
Wa Inkaana Ba’idan Fa Qaribhu

Bihaqqiduhaa-Ika Wa Bahaaika
Wa Jamaalika Wa Quwwatika Wa Qudratika
Aatini Maa Ataita Min’Ibadikash Shalihin

Ya Allah
Sesungguhnya Waktu Dhuha itu DhuhaMU
Kecantikannya KecantikanMU
Keindahannya KeindahanMU
Kekuatannya KekuatanMU
Kekuasaannya KekuasaanMU
Perlindungannya PerlindunganMU

Ya Allah
Jika rezeki masih di langit, turunkanlah
Jika di bumi, keluarkanlah
Jika sukar, permudahkanlah
Jika haram, sucikanlah
Jika jauh, dekatkanlah

Berkat waktu Dhuha
KecantikanMU, keindahanMU
KekuatanMU, kekuasaanMU

Limpahkan kepadaku segala
Yang Engkau telah limpahkan
Kepada hamba-hambaMU yang soleh

p/s : jom sama2 share :)

7 comments:

jannah said...

wahaha..bes kn? aku pn suka yg melayu tu..doa bhsa arab da hafal sikit2..hehe..

tiap2 pg bukak la doa nih.. ^^

maisarah sarah said...

ku pikirkan siapa td.hahaha

Pembunuh Tanpa Bayang said...

sangat indah kan..... =)

Pondok Usang said...

cuba jgn tinggalkan solat Dhuha.. Pasti Rezki yg hadir melimpah ruah.. nasihat utk diku juga..

jannah said...

salam perkenalan..

saya jannah.. hee .. ^^

maisarah sarah said...

PTB : kannn...hehe best je dengar.moga bermanfaat

Pondok usang : insyaAllah.amin.amacam best x gi umrah?huhuhu

jannah@azzren :salam perkenalan makcik.haha

jannah said...

sila la ke blog saya.. jgn memalu.. hhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...