~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, October 4, 2011

dulu-dulu #2

assalamualaikum

kejadah pe la aku ni.tengah-tengah mereka-reka email yang nak hantar pada HQ, leh plak aku buat entry baru. pedulik kan semua tu. yang pasti tetiba aku teringat dulu2 masa zaman study. semuanya sebab status mirul kat fb dia la.orang amik pmr dia pun nak amik gak.hahaha

balik pada tajuk. masa zaman study kat IP dulu memang kelakar. yang aku nak citer ni time exam. ada sorang lect ni nama dia Encik Alang Mad Daud Bin Dawan. dia ajar subjek tanaman buah-buahan ngan sayur-sayuran. kelas ngan dia memang sempoi. sebab sambil-sambil dia ngajar mesti dia ada selitkan dengan kisah-kisah kat IP tu.kitaorang tau pasal 'KAMARIAH' pun dari dia la.

tapi bukan pasal tu aku nak citer sebenarnya.aku nak citer pasal exam.hehee...dia suka bagi tajuk dan soalan bocor kat kitaorang time nak exam. cuma kitaorang sedar atau x je.tapi sape yang rajin jumpa dia tanya macam2 tu dapat la soalan bocor.huhuhu xleh simpan rahsia betul en alang ni

yang bestnya kalo soalan objektif tu wajib no 1 dan soalan last skali tu kena betul. kalo xbetul tu dah memang spesies bangang la tu. sebabnya jawapan untuk no 1 dan last sekali tu memang dah kompem2  A dan D. sebab pe aku kata komppem? sebabnya en alang sendiri bagitau jawapan nya itu stand for his name Alang dan Daud.haaha

memula ko hengat aku nak caye.xde maknanya nak caye sesuka hati je.aku pun buat la jawapan selain dari A untuk no 1 sebab aku rasa itu la jawapannya.sekali hamek ko, bila dapat paper balik tengok-tengok no 1 dah salah.dengan selamba encik alang kata "kan saya dah kata jawapan no 1 tu A, yang last plak D". demn!!terasa rugi giler 2 markah kat situ.huhuhu.
BESTIES MASA ZAMAN IP
pape pun banyak sangat kenangan masa zaman study kat IP dulu.even kitaorang juz amik sijil pertanian je at least banyak sangat pengalaman pahit manis yang kitaorang dapat. dan alhamdulillah dengan sijil tu gak la aku dah dapat keje skang ni.nak masuk 6 bulan dah aku keje \(^_^)/

p/s : rindu dengan geng B103 & B104

12 comments:

Kancil 8349 said...

kenangan terindah...sukar mahu dilupakan

Faaein Talip Roy said...

kenangan masa belajar jugak yang best kan.. ^^,

Iwanski said...

wahh... cerianyaa..

Caramellina said...

Nak jugak!!i miss u sarah. 103 & 104,0h yeah!!

Hans said...

heheh
sapa tak rindu zaman study kan
hehehe

maisarah sarah said...

betul tu kancil...ada yang pahit ada yang manis.huhuhu

maisarah sarah said...

paling best mmg masa blaja kak faaein.macam2 benda buat ngan kawan2.hahaha

maisarah sarah said...

iwanski:tu baru sikit tu.ada ag yg lebih ceria.hahaha.xcaya tnya caramellina tu....sekapal la dia tu.hehehe

maisarah sarah said...

miss u too lina.huhuhu bila nk jmpa ni weh.hehehe

maisarah sarah said...

hans: time study mmg terbaik walau selalu kena denda.hahaha

Faaein Talip Roy said...

ahahaha.. lepas ni share pulak citer lain lagi masa belajar.. ^^,

maisarah sarah said...

akan cuba menggeledah balik otak supaya ingat citer zaman blaja dulu.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...