~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Sunday, October 9, 2011

dapat jugak akhirnya dengan bantuan ayah ^_^

assalamualaikum

arini besday mak aku.tapi macam bese xde mende yang menarik time besday kalo suma akak2 aku xberkumpul sekali.kalo suma ada baru la ada macam makan2 sikit ke or potong kek.dan kebiasaannya sebiji kek tu untuk besday mak aku dan aku.sebabnya besday aku awal sehari je dari mak aku iaitu 8 oktober.huhuhu

aku nak jugak tengok tahap ingatan kawan2 aku terhadap besday aku.so aku telah disable kan tarikh besday aku kat facebook.dan ternyata memang ramai yang xingat. hanya ada 4 orang je kawan-kawan aku yang ingat besday aku iaitu my BFF, marliza and fasha. lepas aku enable kan balik tarikh besday aku tu barula ramai yang wish kat aku. nampak sangat aku ni suka demand.hahaha

tapi dalam pada tu agak sedih gak sebab kawan rapat aku masa teknik xde pun wish kat aku =( sedih tau i. tapi xpe sebab kesedihan tu telah dicover dengan idaman ati aku selama ni.

masa beli topup kat kedai CSL semalam aku try gak la usha handphone jenis CSL yang ada iklan dalam paper tu.sekali aku ternampak lak SAMSUNG GALAXY ACE idaman aku tu.adeh dah kacau bilau dah dalam otak aku ni nak amik yang mana.padahal kalo ikut sumber kewangan hanya mampu untuk CSL je bukan SAMSUNG.

so disebabkan nafsu tamak dalam diri aku pun balik umah sambil pikir strategi. elok je ayah balik dari orang kawen aku terus tanya ayah

aku : ayah nak pinjam rm600 boleh?
ayah : ha??
aku : pinjam rm600 leh x?
ayah : nak buat ape?
aku : nak beli tepon. harga rm799 tapi adik dah ada rm200 so pinjam rm600 je la.gaji bulan depan bayor le.
ayah : beli kat mana?kampar ke?
aku : xla kedai puteri je.aritu tengok kedai lain dah xde.kalo nak kena order
(ayah diam je tapi aku tau ayah bagi ^_^ )


dalam kul 2.45 petang ayah bagi aku rm600.hehehe bergumbira la aku.aku xnak minx kat mak sebab nanti mak mesti bebel.kalo minx ayah xde la bebel banyak sangat macam mak. dapat duit sambung tengok tv citer devil wears prada. last-last aku terpejam depan tv.tambah lak ujan masa tu kan.,alangkah nikmatnya...

pehtu aku dengor ayah dok bising-bising ajak makan sate kat bidor.aku dengan mamai tu pun gi la bersiap. sebelum tu ayah tanya aku

ayah : bila nak beli benda tu dik? (ayat cover dari mak ngan akak aku)
aku : nak beli camne ari ujan.kalo xdah beli dah dari tadi.
ayah : xpela jap ag gi la sekali
aku : yela tapi singgah bank rakyat le nak cucuk duit.
ayah : urmm, xyah la pakai duit ayah je la.
aku  owh.. ok


maka akhirnya dapat la aku henset idaman kalbu kononnya tu.semuanya sebab aritu besday aku.so diberi keistimewaan la kononnya.akak aku bajet tu duit aku.sekali kantoi ngan puteri budak yang keje kedai henpon tu.hampeh betul.pecah lobang je.yang mak tunggu masa je tanya bape harga tepon tu.adeh!!
dapat jugak akhirnya
thanks sangat-sangat pada ayah sebab tolong bagi pinjam duit.nanti gaji adik bayor ek.hahaha...sekarang masa untuk mengodek apa yang ada sebab umah aku ni dapat wifi free.kekeke

p/s : cuba try minx benda yang mahal time besday agak-agak dapat x?

6 comments:

:.hafsah harun.: said...

weewit enset baru...

Iwanski said...

waahh... best nyee... mesti skang ngah tengok2 hp tu.. hehe..

Ms. LaLA said...

best nye sarah..... :)

maisarah sarah said...

hafsah : woot woot.hahaha

maisarah sarah said...

hp tu mmg sentiasa ditgk tp xpndai digunakan.demn!! hahaha

maisarah sarah said...

haruslah best kak ila.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...