~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Friday, September 14, 2012

pc dah ok.thanks incik boss *wink wink*

assalamualaikum

petang2 hari selasa ritu pc aku kat opis ni buat hal.sebenarnya aku gi download software untuk download movie kat youtube. lepas tu ada babylon search yang mengganggu aku setiap kali aku bukak page google chrome.al maklum la google chrome kan kalo bukak dia dah memang jadi ada 8 page tu.senang dan cepat ^_^

so bila babylon search tu ada aku pun macam WTH.hahaha payah giler kot aku nak ingat website yang ada. kadang2 url blog aku sendiri pun aku xingat.so aku pun uninstall la balik segala apa yang aku download tadi.termasuk la si babylon tu. tapi malang xde sape yang tau bila pc aku tu terus xleh on secara normal.dia asyik dok suruh repair by compaq or start normal.

bila aku tekan start normal langsung xleh.uhuk2 dah risau dah sebenarnya masa tu.yelah pc opis la katakan.kalo lappy aku tu gagah ag la dari merisaukan diri.cuma perlu risaukan duit je :p

nak suruh incik boss betulkan tapi incik boss xde la plak.dia gi kursus and hari rabu ritu baru habis. owh untuk makluman incik boss aku ni memang teror bab2 komputer ni.ngeh3.maka nya dengan gagah perkasa aku bawak la lappy pergi opis.syukur ada lappy untuk aku guna.sebabnya keje aku memang kadang2 dok main dengan portal je.tambah2 bila hari yang ramai pekebun nak check status permohonan mereka.

cilok dari fb incik boss.owh no telefon kat situ salah tau :)
tapi hangin satu  badan sebab lappy aku bila masuk je opis dia macam ala2 manja je.dia punya slow@sangkut2 tu sangat la menyakitkan hati.lepas tu kabel internet xdetect plak kat lappy aku tu.jenuh aku mencucuk bagai.nasib baik la ada wifi so leh la gak guna kan.owh lagi satu lappy aku tu pesen bila dia panas sangat nanti dengan sesedap rasa dia terpadam sendiri -_-"

ok alhamdulillah sebab semalam incik boss dah ada masuk opis.so aku kasi settle segala surat2 yang nak kena tandatangan sebab nak pos surat2 tu ke teluk intan lak. agak segan sebenarnya nak bagitau kat incik boss.tapi bila incik boss dtg kat meja sebab nak suruh pos surat dan ternampak pc aku yang sakit tu, rasa macam ok fine xyah bagitau dia dah tanya.alhamdulillah!hahaha

sebab aku xtau nak bagitau macam mana sebenarnya.maka nya incik boss suruh cabut cpu tu dan bagi kat dia. sambil2 aku frust dengan lappy aku sebab xleh detect wifi, dia pun baiki la.petang tu dah siap dah cpu aku tu.xpayah nak angkut bawak gi kedai dah.untung nya la ada boss pandai baiki2 komputer ni *muka bangga*

incik boss kata segala benda ada dalam tu sebab dah back up.aku xkisah la folder lain2 tu. yang file GOM player, YM yang hilang serta bookmarks kat chrome tu hilang aku xkisah sangat.tapi kalo folder PENTADBIRAN ngan TSSPK yang ada kat desktop tu hilang memang rasa nak nangis.serius ok!sebab kat pendrive aku ada folder yang masa mula2 opis bukak dulu.yang latest semua dekat pc.alhamdulillah again semua nya ada.

maknanya lepas ni memang aku kasi save kat hard disk aku segala maklumat tu.supaya lain kali xde pening2 aku nak pikir segala format pentadbiran yang ada tu. so terima kasih incik boss sebab baiki kan pc saya.heaven pulak rasanya dapat guna pc aku balik.sebab kalo guna pc laju je and skrin besar.hahaha
aku pernah tulis pasal budak2 opis aku dulu kat link SINI. cuma yang sharul tu dah pindah ke KADA dan diganti dengan sazlan.



p/s : cuti 3 hari ni korang gi mana?nak ikut boleh *wink wink*


2 comments:

Faaein Talip Roy said...

babylon tu jahat!

habis.. sama gak ngan google chrome akak.. skang ni.. rasa.. kalau tersalah klik.. asyik keluar satu window tu.. rasa dah kena jangkitan virus dah.. huhuhu.. sedih..

lagi sedih bila uninstall google chrome... sepatutnya cari si babylon tu.. hish.. geram aje rasa.. =(

cuti ni tak balik kg ke? heheh..

maisarah sarah said...

idak le tau yg babylon tu teruk.haha..nama comel dah rupanya perosak.hehe

chrome best sebab ada byk2 kotak.hehe

setiap kali cuti balik kak weh.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...