~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Monday, December 20, 2010

-seKItAr kUaLa LumPuR-

hello everyone...assalamualaikum....aku bru balik dr kl la...sgt2 penat..tujuan utama nk gi kl tu sbnrnya nk gi wedding iela je...pehtu aku lepak umah akak aku sehari.tp xhengat lak kan time berjalan2....naik pth kaki aku.lepas wedding je trs gi timesquare gi tgk wayang cter hantu kak limah balik umah.serius ar cter tu sgt la xbest dan merugikan masa dan duit je...masa tu lak kat timesquare tu ada launching santai tv.so ada la maskot santai tv ngan gold man dan silver man.hehehe.mula2 malu2 gak nk amik gamba ngan dia pehtu dia pn pggil aku on jela.(nak jmpa upin ngan ipin deme dh xde) abis je wayang trs makan steamboat kat timesquare tu gak la...perghh sedap xhengat.naik kemuntat perut aku...tp yg xbestnya masa balik tu la...aku dh excited dh nak tgk bola.aku mmg bajet nk balik before 9 sbb kat tv1 kan kul 9 bru tnjuk.tp trn je train kat chow kit xnak jauh lak kan aku kena menapak.aku igt umah akak aku tu dkt je sbb dia slalu cter mcm dekat je...mcm nk tercabut kaki aku berjalan.dh la kaki melecet.bola pn byk tlps..nasib la mata aku ni smpat do kerling2 tv kat kedai mkn tu, smpai je umah xde lain tv dlu aku kejor.nasib baik xde yang gol ag.papepun tahniah wat malaysia.

malam tu lak gi kuar ngan along.along suh naik tren smpa wangsamaju.skali ag aku kna menapak nk ke lrt tu.uishhh kurus aku skjp.smpaikan masa otw nk ke sana tu aku jln straight je xtoleh kiri kanan dh.padahal akak aku dh ke simpang dh. pnya penat la katakan.along bawak gi makan char kuey teow kat wangsa maju.yg femes tu, diaorg tu msti untung ribu riban kan sbb rmai giler org dtg.xpenah ag la aku gi tmpt tu xde org beratur.sate pn sedappp....hehehe...dh selesai suma gi uptown lak.xnk pening lak aku kan memusing2 kat situ.yg aku beli tshirt je sehelai.xberbaloi lgsg ngan kaki aku yg melecet tu,balik je umah trs terbongkang.dh xde igt mende lain dh....penat giler2 nya.dh la merayap pkai baju kurung.ceh mmg mcm bukan aku je.hahaha

bangun sok paginya ahad tu siap2 suma alang bwk aku gi pavillion naik teksi.perhh mcm xcaye aku gi pavillion.sbb setau aku tmpt tu selalunya mahal2 n org2 kaye je yg slalu pegi.merasa gak la aku menjejak kaki kat situ.mmg cun ar.msa aku gi tu pun rmai cina je...dh msk dlm pavi tu juz amik gmbr je coz diaorg decorate utk krismas tu mmg cun giler ar.tertawan aku,hehehe.yg aku plg suka ada jual belon yg ada kaki.dia mcm berjalan je kalo kita tarik.ag stu yg plg best ada krew tv3 tgh rakam view kat situ.aku nk gak gi nyebok kot2 deme nk intvw aku kan.hahaha.tp segan la.so aku pn bergerak la ngan alang gi mall bru tu ntah pe ntah namanya farehneit ke pe ntah.jln2 dlm tu xbeli pe.so trskan perjalanan ke sg wang plaza.kat situ la aku beli selipor.nsb baik la dak2 kl skang ni pkai selipor je.kalo x aku pn segan nk pkai.yg paling xleh ba ptama kali tu aku gi wat medicure.mula2 aku ngan alang nak amik yg rm5 pnya coz murah tp tu student yg bt.tp lmbt sgt.so aku amik yg rm10 nya.laju la gak.ksnnya yg aku dapati adalah kuku aku licin je la.hehehe.bt sndri pn blh.

kuar dr situ gi lak ke low yat.saje cri headphone ngan pncuci laptop je pn.jalan kaki mcm nk patah kaki.tp beli tu je.xberbaloi.wat penat jalan je.lepas tu la bru aku tau yang tu suma area bukit bintang.pavillion,timesquare,lowyat,sg wang tu suma stu kwsan rpnya...aku mati2 igt jauh sgt.ptt la org suka gi bkt bintang pown. dah settle jalan2 suma smpai kaki pn mcm nk tercabut,bahu mcm nk patah coz bawak beg berat kitaorg pn gerak la gi kl sentral.xnk penuh lak kan monorail tu.tersepit aku kat situ.smpai je kl sentral trs gi mcd sbb perut dh lapar.jd makan la kitaorg burger.hbs tu alang gi beli tiket aku gi cr novel.hehehe.smpai la 6.05 tren aku pn gerak balik.8.15 malam aku dh smpai tapah road dh.serius penat.tp masa dlm tren first time nih sepanjang aku naik tren diaorg psg cter n dgr suara crta tu.kalo xtu asyik psg iklan ktm je dh la xdgr sore.tp yg aku pelik ada sekumpulan mamat nih yg dok berkumpul kat tgh  gerabak tu dr kl smpai la aku trn kat tph road tu.deme dok nyembang kat situ.xlenguh ke deme dok berdiri 2 jam tu.

kesimpulannya trip aku ke kl kali ni mmg memenatkan tp agak enjoy la even kaki aku pn dh melecetkan.hahaha..lain kali kalo nk gi pn aku rsa mmg kna jalan kaki.coz kalo naik kete jwbnya dok situ je la.dh jalan jem.huhuhu.orait jmpa lagi ya....

1 comment:

azreen ashreen said...

amb0ii maii..
b'jalan sakan ea?
ehee..
cm bes jer aku bce..
jeles tau!
hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...