~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, June 10, 2014

salah ke kalau xpandai tunjukkan kasih sayang?

assalamualaikum

kalau ditanya pada aku adakah menjadi kesalahan bila kita xpandai nak tunjukkan kasih sayang kita pada orang lain?jawapan aku adalah YA ANDA BERSALAH!! sebab nya bila kita xpandai untuk tunjukkan kasih sayang kita maksudnya ia boleh dikaitkan juga dengan ego seseorang.aku cakap macam tu sebab aku sendiri adalah orang yang xreti nak tunjukkan kasih sayang aku.

nanti bila sampai satu tahap korang akan rasa betapa sakit dan seksa nya bila xpandai nak tunjukkan sayang korang tu.macam yang aku rasa sekarang ni.perasaan sedih, kecewa, benci dan sakit hati pada diri sendiri xdapat dielakkan.rasa macam loser gila bila kita sebenarnya ambik berat pasal orang tu tapi xpandai nak luahkan.lebih kurang macam korang ambik berat tapi dalam diam bukan depan2.so orang pun rasa macam ko ni bukan jenis caring person.aduh sedihnya

rasanya sejak akhir-akhir ni aku selalu buat entry pasal benda ni.hehehe ntah la maybe sebab aku rasa kecewa dengan diri sendiri agaknya T_T korang bayangkan ek.bila ayah ngan mak aku sakit sampai masuk wad, aku xde tanya pape pun ngan diaorang.just dengar je apa yang akak2 aku bagitau kat group whatsapp kitaorang.padahal sebenarnya aku dah gelabah masa tu.

kalau aku balik rumah pulak aku nampak je ayah ngan mak sakit semua tapi aku xde pun tanya "macam mana hari ni.ok ke?, sakit lagi ke kaki tu?, nak makan pape ke?".aku xde pun tanya semua tu.kalau ada pun jarang2.tapi disebalik perangai 'xambik kisah' tu sebenarnya aku caring pasal diaorang.aku tertanya-tanya pasal keadaan diaorang.

kalau dengan member pun sama.aku tau kawan aku tu tengah susah hati tapi aku diam je.aku just biar dia yang luahkan kat aku.sebab aku macam dah terikut2 yang aku xkan tanya kalau dia xbercerita even aku tau xsemua orang macam tu.mungkin ada orang yang nak kita mulakan dulu tapi aku xleh.aku xreti nak buat macam tu.tapi dengan kawan baik mungkin aku boleh la.

so korang rasa aku frust x bila sebenarnya aku care pasal orang tu tapi orang xtau.nampak macam aku ni langsung xkisah?huhuhu sedih tau x!!hurm xpe la aku akan cuba untuk menjadi yang lebih baik.yang lebih mengambil berat akan orang lain dan aku akan cuba untuk tunjukkan sayang aku tu depan2.auwww malu!


p/s : just wanna let you know that i will always love you ^_^

2 comments:

Fauziah Abdullah (poja) said...

hehe. tak salah.. chill ^^v

maisarah sarah said...

tapi kadang2 aku rasa macam salah lak poja.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...