~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Friday, June 20, 2014

mr bab1 buat rondaan kawasan :p

Assalamualaikum

hari ni saje je nak up entry sebab terasa bosan nau sekarang ni.huhuhu korang tahu kan maksud bab1 tu ape kan?kalau xtahu tu buat2 la tahu yek.sebenarnya taman perumahan aku ni dekat xdekat sangat la ngan hutan.area belakang taman ni ada KPM ngan sekolah Teknik.tapi keliling kawasan tu memang hutan pun.

so aritu aku tengok tong sampah aku kat depan rumah tu memang bersepah dengan sampah berterabur.suspek utama aku masa tu adalah kucing.yelah korang paham2 la kan area perumahan ni bukan nya tiap2 hari lori sampah datang amik sampah.paling2 pun 2hari sekali dia datang ambik.masa aku duduk sorang dulu memang seminggu sekali je aku buang sampah.tu pun tiap hari jumaat sebab aku nak balik kampung.

pastu plak brader2 yang angkut sampah ni diaorang style kumpul kan sampah depan rumah so nanti lori datang diaorang tinggal campak dalam lori je.tapi kadang2 aku bengang gak.aku punya tong sampah tu berapa kali ntah dok depan rumah orang lain.pastu hari tu tutup tong sampah aku ntah mana diaorang campak.berapa bulan gak la aku xde tutup tong sampah.jadi susah skit la aku.sebab kucing dok kecah kan sampah tu.

then diaorang letak satu tutup tong sampah.tapi memang bukan saiz tong aku la.memang blh cover untuk tutup je.sekali kucing tu kuis terbukak la tutup tu.okeh lari tajuk sikit.hahaha

sebenarnya nak citer yang area perumahan aku ni ada cik bab1.aritu la bila sampah dah bersepah depan rumah aku pun dok kutip la.dah bebudak rumah lain buat xtau so aku la kena paksa diri kutip.tengah2 kutip tu acik sebelah rumah kata "kamu kutip tu pakai lapik x?tu bab1 punya keje tu.dia selongkar tong sampah".aku masa tu memang terkejut gak ar.giler kau kawasan taman kot.jadah mende nak ada bab1.

memang masa tu aku xcaye langsung.tapi gagahkan diri gak la samak.sebab takut la kalau betul kan.sekali satu hari tu memang betul kau aku nampak cik bab1.huwaa tanjat gegirl okeh.aku ni memang jenis kaki tido lambat.pukul 2 or 2.30 pagi tu memang waktu aku baru nak lena la.untuk makluman lori sampah pun dulu selalu datang waktu2 macam tu.so hari tu aku dok dengar bunyi bising kat tong sampah.aku bajet geng2 angkut sampah ni la.tapi hairan la gak sebab xdengar pun bunyi lori diaorang tu.

aku pun bukak tingkap bilik and usha2 la.sekali ambik kau rileks je dia dok selongkar tong sampah acik sebelah rumah.tong sampah aku jarang skit la sebab xde sampah pun.masa tu rasa macam kagum kejap tengok bab1 kat area taman perumahan.yelah selalu kalo kat kampung tu xheran la.rumah aku kat tapah tu pun banyak babi hutan.siap merendek depan umah lagi.

ada gak cik bab1 ni gi dating kat taman tu.xsilap aku minggu lepas kot dia dating.dalam pukul 12 lebih masa tu.awal giler dia dating masa tu kan.huhuhu then semalam aku nampak lagi cik bab1 ni.tapi sekor je la.masa tu pukul 2.15pagi.tetiba terasa macam nak snap pic dia tu.punya asyik dia selongkar kan.aku buat bunyi skit dia stop bergerak pastu selongkar balik.adoiyai,,,,bila aku upload kat instagram ngan fb ramai yang xcaye ada cik bab1 kat taman.ahahaha

cik  bab1 buat rondaan.muahaha
keh3 komen member2
ni pun sama.hahaha
tu je pun aku nak share sebenarnya.saje bosan2 ni.huhuhu apa2 pun jaga diri supaya xdikejar oleh cik vavi.muahahaha

p/s : xlama lagi nak puasa dah ^_^

5 comments:

Khairul Bariah said...

biasa lah...dia lapar, nk cari mkn le tuuu hehe

maisarah sarah said...

hehe tau xpe.cuma ala2 teruja skit sebab nampak kat area taman perumahan.hahaha

Pondok Usang said...

erkk.... Salam Ramadhan.. syukur masih diberi peluang...

Faarihin said...

Ni dekat area taman mana ni sarah? Teringat masa kat utp dulu, bebudak ni selalu gak bising jumpa cik bab berlari-lari antara blok dia orang, tapi akak plak tak pernah pun jumpa masa kat sana.

maisarah sarah said...

salam pondok usang.hehe ampun lah lambat membalas :p

kat taman gemilang kak.hahaha memang selalu dia ada jalan2 sini.sebab belakang ni kan hutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...