~ kepada tetamu2 pLeZ kLiK di sini ~

meh sini tengok....

Daisypath Friendship tickers

Friday, October 18, 2013

demi mak dan ammar aku turutkan.ekekeke

assalamualaikum

petang ni aku busy sikit.bukan busy buat keje.kerja-kerja yang urgent semua aku dah siapkan pagi tadi.dah siap masuk sampul dan dipos kan.hehe aku busy mencari resepi puding kastard jagung. mak request suruh buat puding tu untuk majlis naik buai anak sedara aku esok. dia nak jamu orang marhaban katanya.geng-geng dia jugak la tu.huhu

semuanya gara-gara aku buat puding trifle masa raya hari tu. aku saje-saje je buat nak jamu kawan-kawan akak aku.sebab angah aku buat open house untuk kawan-kawan dia. petang-petang sikit mak pulak makan puding tu.mak kata sedap pastu xde muak sangat. second time aku buat double layer je tanpa kek.sebab malas nak carik.mak kata xberapa sedap.sentap ai tau T_T tapi kejap je sentap sebab memang xberapa sedap pun.muak!

so disebabkan esok nak buat majlis untuk ammar makanya pagi lagi mak dah call tanya macam-macam. makanya mengoogle la aku resepi puding kastard jagung ha. kalo ikutkan memang la senang sesangat nak buat nya.tapi aku ni kalo bab menjamu orang aku xconfident sangat.

kalau mak, dia jenis yang rasa ok, nampak macam sedap pun kira okla. kalo aku ni walau rasa ok tapi kalo xberapa cantik aku segan nak bagi kat orang.haha bila aku usha blog2 yang share resepi tu tadi aku tengok ada yang puding yang jadi cantik terbentuk, ada pulak yang macam hancur-hancur sikit. tu yang buat aku risau terlebih tu.

kalau boleh aku nak puding aku tu jadi cantik licin je pastu terbentuk dan mudah nak potong.baru la orang selera nak makan kan.dan baru la aku confident nak buat lagi lain kali =p

nak yang macam ni.cantik je bentuknya
yang ni ok je.tapi dia macam xterbentuk sangat.huhu
so just wish me luck je la supaya aku dapat buat puding tu jadi sedap, cantik dan menyelerakan *bajet macam susah sangat kan* bukan apa, orang kalo kalo nak jamu tetamu tu biarla nampak ikhlas nya kan.kalo hidangan tu xberapa comel apa pulak orang fikir nanti kan.huhu ok la aku nak siap-siap. kejap lagi nak rempit balik kampung.ahaks bajet macam jauh je kampung aku tu.sejam je pun perjalanan xoxo

p/s : kemalasan berganda-ganda

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...